Konya Katliamı WhatsApp Grubunda Tasarlanmış

TAKİP ET

Konya'da aynı aileden 7 kişinin öldürüldüğü silahlı saldırının WhatsApp grubunda organize edildiği öğrenildi.

Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özşahin Sokak'ta oturan Lütfi Keleş'in kayınbiraderi Mehmet Altun, 30 Temmuz'da Keleş'in yan komşusu yan komşu Yaşar Dedeoğulları ve eşi İpek Dedeoğulları (62) ile çocukları Serap (36), Serpil (32), Sibel (30), Metin (45) ve Barış Dedeoğulları'na (35) ateş etmeye başladı. Altun, kanlar içerisinde yere yığılan aile üyelerine defalarca ateş ettikten sonra evi de ateşe verdi. 

Olayın ardından Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet Başsavcı vekili ve 3 savcının görevlendirildiği soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 kişiden 10'u tutuklandı.

Dedeoğulları ailesinin avukatı Abdurrahman Karabulut, olaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Saldırganların Whatsapp grubundan organize olduklarını ve olayın tasarlandığını açıklayan Karabulut, ''Katliamı yapanın yalnız olmadığı, 12 Mayıs’ta Dedeoğulları ailesine yapılan saldırıdan sonra saldırgan ailenin WhatsApp grubu kurarak organize bir şekilde tasarlayarak katliamı yaptıkları ortaya çıktı'' dedi.

 

konya meram aile silahlı saldırı mehmet altun ipek dedeoğulları yaşar 7 kişi 10 tutuklu whatsapp