Konya Katliamının Ardından Meram Emniyet Müdürü Görevinden Alındı

TAKİP ET

Dedeoğlu ailesinin katledilmesinin ardından Meram ilçe emniyet müdürü Mehmet Akbaba görevinden alındı.

Konya'nın Meram ilçesinde oturan Yaşar Dedeoğulları ve eşi İpek Dedeoğulları (62) ile çocukları Serap (36), Serpil (32), Sibel (30), Metin (45) ve Barış Dedeoğulları'nın (35) Mehmet Altun tarafından katledilmesinin ardından Meram ilçe emniyet müdürü Mehmet Akbaba görevinden alındı. 

Konuya ilişkin açıklama yapan Dedeoğlu ailesinin avukatı Abdurahman Karabulut,  "Beni olay yerine sokmamaya çalışan ve olayı farklı mecraya çekmekle beni suçlayan Konya Meram ilçe emniyet müdürü Mehmet Akbaba, Dal ailesi ve Dedeogulları ailesi katliamında, ihmalinden dolayı görevinden alındı" dedi.

Ne Olmuştu? 

33 yaşındaki Mehmet Altun, aralarında uzun süredir anlaşmazlık olan Dedeoğulları ailesinin evine gitmiş ve kendisini belediye yetkilisi olarak tanıtıp içeri girmişti. Bir süre aile üyeleriyle oturan Altun, sonrasında evde bulunan 7 kişiyi katletmiş ve evi de ateşe vermişti.

Altun olayın ardından kaçtıktan sonra Konya'nın Bozkır ilçesi ormanlık alana yakın bir yerde bulunmuştu. Ayrıca olaya ilişkin  Cumhuriyet Başsavcı vekili ve 3 savcının görevlendirildiği soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 kişiden 10’u tutuklanmıştı. 

konya meram dedoğlu mehmet akbaba görevinden alındı emniyet müdürü