Konya'da 7 Kişinin Öldürüldüğü Saldırı: Aileler Arasında 11 Yıllık Husumet

TAKİP ET

Konya'da bir aileden 7 kişinin katledildiği ve evlerinin yakıldığı saldırıya ilişkin yeni bilgilere ulaşıldı.

Konya'da gerçekleştirilen saldırıda, kimliği belirsiz saldırganlar Dedeoğulları ailesinin evine girerek içeride bulunan 7 kişiyi katletmiş ve evlerini ateşe vererek kayıplara karışmıştı.

Bir Önceki Gün Tartışma Yaşanmış

Yaşar Dedeoğulları, Metin Dedeoğulları, Barış Dedeoğulları, Serpil Dedeoğulları, Sibel Dedeoğulları, İpek Dedeoğulları ve Serap Dedeoğulları'nı öldürdüğü iddia edilen aileden olan A.K. ve annesi İ.A.'nın evvelsi gün 11.30 saatlerinde evlerinin yakınında biber topladıkları sırada Yaşar Dedeoğulları ile tartıştığı belirtildi.

İki ailenin birbirinden şikayetçi olduğu olay sonrasında A.K.'nın polise verdiği ifadesinde annesi İ.K. ile biber topladıkları esnada Yaşar Dedeoğulları'nın annesini göstererek hakaret ettiğini söylediği öğrenildi. Bunun üzerine A.K.'nın Yaşar Dedeoğulları'na "Annem hakkında neden böyle konuşuyorsun" diye tepki gösterdiği söylediği belirtildi.

Dünkü saldırıda hayatını kaybeden Yaşar Dedeoğulları'nın evvelsi gün gerçekleşen tartışma sonrasında polise verdiği ifadesinde "A.K. ve annesi İ.A., tarlada biber toplarken traktörle evime doğru gidiyordum. İ.A. daha önceki tarihlerde kedimi yavrularıyla birlikte götürdüğünden dolayı bu kişiye 'Kedilerimi getir' dedim ve traktörle yoluma devam ettim. Bu şahıslar traktörümün arkasından evimin olduğu yere kadar geldiler. Bana hakaret ettiler. Ben kesinlikte İ.A.'ya hakaret etmedim. 'Kedilerimi getir' dedim. Bana hakaret ettikleri için İ.A.'dan şikayetçiyim" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Aileler Arasında 11 Yıllık Husumet

Olaya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Olayın Türk-Kürt meselesiyle ilgili herhangi bir tarafı söz konusu değildir. Böyle bir acı haberin gelmesi başka bir acı üzerine acının yaşanmasıdır. Burada her olayın istismar edildiği, siyasallaştırılmaya çalışıldığı gibi bu katliam da bu menfur saldırı da bu alçak tertip de istismar edilmeye çalışılmaktadır. Bunun Türk-Kürt meselesiyle ilgili herhangi bir tarafı söz konusu değildir. Bunu bu meseleye çekmek bu saldırı kadar tehlikelidir, bu saldırı kadar hem kınanacak hem de alçak bir değerlendirme olarak nitelendirilecek bir anlayıştır. Bu memleketin kardeşliğiyle kimse uğraşmasın" ifadelerini kullandı.

"Meseleyi tekrar altını çizerek söylüyorum, 2010 yılından beri gerçekleşen bir husumetin devamıdır" diyen Soylu, "11 yıldır maalesef devam eden bir şey. Ne kadar sapkın bir anlayış ve ne kadar insanlık dışı bir davranış ki 11 yıldır bu husumet devam ediyor. Bundan 4-5 ay önce bir tartışma söz konusu olmuş. Bunların hepsi güvenlik güçlerimize intikal etmiş. Ondan önce de çeşitli tartışmalar söz konusu olmuş" şeklinde konuştu.

Etnik Bir Saikle Gerçekleştirildiğine Dair Bulgu Yok

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise olaya ilişkin açıklamasında "Konya’da gerçekleşen menfur cinayetler başsavcılık talimatları çerçevesinde çok yönlü soruşturulmaktadır. Olayı yakından takip ediyoruz. Provokatif yönlendirmelerin aksine olayın etnik veya ideolojik bir saikle gerçekleştiğine dair bir bulgu söz konusu değil" dedi.

Saldırının Yapıldığı Mahallede Kürtlerin Türklere Yönelik Irkçı Küfürleri

Saldırı sonrasında bölgede toplanan bazı şahısların Türklere yönelik "Burada bir tane Türk kalmayacak. Ulan avradını ... Lan bu mahallenin çocuğu Kürt. Burda ne kadar Türk var hepsini s...ceğim" şeklindeki hakaretleri kameralara yansımıştı.

 

Konya'da 7 Kişinin Öldürüldüğü Saldırı Aileler Arasında 11 Yıllık Husumet