Konya'da 7 Kişinin Öldürüldüğü Saldırının Katil Zanlısı Polis Özel Harekat Tarafından Derdest Edildi

TAKİP ET

Konya'da aynı aileden 7 kişinin katledildiği saldırının katil zanlısı özel harekat polisleri tarafından yakalandı.

Meram ilçesine bağlı Hasanköy Mahallesi Özşahin Sokak'ta bulunan evde meydana gelen olayda Yaşar Dedeoğulları, Metin Dedeoğulları, Barış Dedeoğulları, Serpil Dedeoğulları, Sibel Dedeoğulları, İpek Dedeoğullarıve Serap Dedeoğullarıkatledilmiş, aileden 7 kişiyi katleden saldırganlar Dedeoğulları ailesinin evini ateşe vermişlerdi.

Saldırıya ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 14 kişiden 10'unun sevk edildiği adliyede tutuklandığı belirtilmiş, bunun yanında gözaltına alından 4 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Olayın şüphelilerinden Mehmet Altun'un yakalanmasına yönelik çalışmaların ise sürdüğü bildirilmişti.

Özel harekat polislerinin düzenlediği operasyonda, katil zanlısı Mehmet Altun'u saklandığı arazide yakaladıkları belirtildi.

Ne Olmuştu?

Saldırının bir gün öncesinde Dedeoğulları ailesinden Yaşar Dedeoğullarıile aralarında uzun yıllardır husumet bulunduğu belirtilen aileden A.K. ve annesi İ.A. arasında "küfürlü" bir tartışma yaşanmış, olay karakola taşınmıştı.

Katliam sonrasında olayın etnik bir saikle gerçekleştirildiğine yönelik iddialar HDP'liler ve PKK sempatizanları tarafından ileri sürülmüş, yetkililer ise buna yönelik bir bulgu olmadığını belirtmişti.

Saldırının gerçekleştirildiği gün ise mahallede bulunan bazı şahısların polislerin gözü önünde Türklere yönelttiği ağır hakaretler kameralara yansımış, bir şahsın "Burada bir tane Türk kalmayacak. Ulan avradını ... Lan bu mahallenin çocuğu Kürt. Burda ne kadar Türk var hepsini s...ceğim" şeklindeki hakaretleri kaydedimişti.

 

Konya'da 7 Kişinin Öldürüldüğü Saldırının Katil Zanlısı Polis Özel Harekat Tarafından Derdest Edildi