Konya'da Köpek Kulübesini Yakan Vicdansızlar 9 Yavru Köpeğin Ölümüne Sebep Oldu

TAKİP ET

Konya'nın Karatay ilçesinde, köpeklerin barınması için hayvan yapılan kulübenin yakılmasıyla içerisinde bulunan 10 yavru köpekten 9'u yaşamını yitirdi.

Konya'nın Karatay ilçesinde, köpeklerin barınması için hayvan hakları savunucuları tarafından yapılan kulübenin yakılması sonucu, içerisinde bulunan 10 yavru köpekten 9'u yaşamını yitirdi.

Tatlıcak Mahallesi'ndeki boş bir arazide sokak köpeklerini beslemeye giden Fadim Göbel, burada yeni doğum yapmış bir köpek için oluşturdukları kulübenin yakıldığını gördü.

Göbel, yanan kulübeyi kontrol ettiğinde içerisinde barınan 10 yavru köpekten 9'unun yanarak can verdiğini tespit etti.

Göbel, olayla alakalı "Yanan kulübe, anne köpek doğum yapacağı için kendisine ayarlanmıştı. Ben bunun kasten yapıldığını düşünüyorum. Çünkü içerisinde 10 yavrusu olan bir köpek kulübesinin yakılmasının insanlığa sığmayacağı kanaatindeyim. İçeride 9 yavru köpek yanarak can verdi. Geriye sadece bir yavru kaldı. Anne köpeğin sırtında da yanık izleri mevcut. Kurtulan yavrunun da üzeri küllenmiş vaziyetteydi. Üzerini temizleyip bakım yaptık" şeklinde konuştu.

konya köpek kulübesini yaktılar konyada 9 köpek yakıldı 10 yavru köpekten 92u yanarak can verdi 9 yavru köpek can verdi konya karatayda vicdansızlar karatay köpek kulübesiyle birlikte yavru köpekler yandı