Konya'da Tarih Bölümü Kadrosu İçin İlahiyat Mezunu Olma Şartı!

TAKİP ET

Üniversitelerde kişiye özel kadro ve makamlar açılmaya devam ederken yeni skandal Konya Karatay Üniversitesi'nden geldi.

Üniversitelerde kişiye özel kadro ve makamlar açılmaya devam ederken yeni skandal Konya Karatay Üniversitesi'nden geldi. Üniversite Tarih Bölümü için açtığı kadroya, “İlahiyat mezunu olmak” koşulu koydu. Tarih Bölümü araştırma görevlisi olabilmek için “İlahiyat Fakültesi lisans mezunu olma” şartı aranacak ve İlahiyat mezunu olmayanlar Tarih Bölümü'ne kadro için başvuramayacak.

Sözcü'nün haberine göre, Konya Karatay Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İslam İktisadı ve Finans Bölümü için de “İslami İlimler mezunu olma” şartını öne sürdü. Üniversite Tarih Bölümü ilanında şu şartları koydu: “İlahiyat mezunu olmak. İslam Tarihi yüksek lisansı yapıyor olmak. ALES sözelden 70 ve yabancı dil sınavından en az 50 puan almak veya YÖK tarafından kabul edilen bir yabancı dil sınavından denk bir puan almış olmak.”

Pek çok kurumda olduğu gibi üniversitelerde yapılan bu tip "torpilli" ilanlar genç işsizliğini rekor kırdığı dönemde büyük tepki çekiyor. 

konya karatay üniversitesi kto karatay ilahiyat tarih araştırma görevlisi kadro alım ilanı