Konyalı Esnaf İsyan Ediyor: Yüzde 80 Oy Aldılar Konya'da, Ama Artık Öyle Olmayacak

TAKİP ET

Çin virüsü salgını sebebiyle zor günler geçiren Konyalı esnaf, masa ve sandalye yakma eyleminden sonra bu kez valilik önünde toplanarak sesini duyurmaya çalıştı. Esnaf, 'Dayanacak gücümüz kalmadı. Borca battık. Çocuklarımıza bir şey alamıyoruz' dedi.

Gazete Duvar'ın aktardığına göre, Sağlık Bakanlığının açıkladığı Çin virüsü haritasında çok yüksek riskli grupta yer alan Konya'da ekonomik sorunlar yaşayan esnaf, Valiliğin önünde toplanarak iş yerlerinin açılması talebini dile getirdi.

Yetkililere iş yerlerinin kontrollü açılması için çağrı yapan esnaflardan Can Temur, “Türkiye’de vaka sayılarının Konya kadar olduğu illerde lokanta ve kafeler açık ama bizim iş yerlerimiz kapalı. Adalet istiyoruz. Konya’nın 14 Milletvekili var. Yan gelip yatıyorlar. Yüzde 80 oy aldılar Konya’da. Ama artık öyle olmayacak. Bunu herkes görecek. Konya’da 300’den fazla lokanta esnafı var. Korku devleti yarattılar. Bazı esnaf arkadaşlarımız buraya bile korkusundan gelemiyor artık. Biz artık iş yerlerimizin açılmasını istiyoruz” diye konuştu.

"ELİMİZDE BİR ŞEY KALMADI"

Kredi kartı borcunu ödeyemediğini söyleyen başka bir esnaf da “Yapacak bir şey yok. Bundan sonra hırsızlığa çıkarım. Benim çocuğum benden bir şey istiyor, yemin ederim alamıyorum. Çok mağduruz. 20 yıl içinde biriktirdiğimizi sattık, elimizde bir şey kalmadı. Borcun içine girdik” dedi.

Öte yandan esnafların sorunları ise bir Valilik görevlisi tarafından not alınırken sık sık sosyal mesafe uyarısı yapılması da dikkat çekti. Esnaflar ise basın mensuplarına yaptığı açıklamanın ardından bölgeden ayrıldı.

Konya Konyalı esnaf koronavirüs çin virüsü kısıtlamalar salgın pandemi kontrollü normalleşme Konya Valiliği