Köpeğe Tecavüz Ederken Yakalanan 66 Yaşındaki Erkek 3 Yıl Hapisle Yargılanacak

TAKİP ET

Bartın'da bir arazide komşusunun köpeğine tecavüz eden M.D. 3 yıl hapisle yargılanacak.

M.D. isimli erkek, komşusunun köpeğini boş bir araziye götürerek tecavüz etti. O anlarda bölgeden geçen bir vatandaş, olayı cep telefonu kamerasıyla kaydederek M.D.'yi ihbar etti.

66 yaşındaki M.D. ihbar üzerine bölgeye gelen ekipler tarafından gözaltına alındı. Tecavüz edilen köpek ise Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı veteriner hekimler tarafından tedaviye alındı. 

Türkiye'de Bir İlk

Gözaltına alınan M.D. ifadesinde, birkaç yıldır iktidarsız olduğunu, sadece köpeğin üzerine yattığını söyledi. Dün adliyeye sevk edilen M.D., çıkarıldığı mahkemece 'Hayvanlara cinsel saldırıda bulunma' suçundan tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yasalaşan hayvanları koruma kanununda yapılan değişiklik ilk kez bu olayda uygulamaya koyuldu.  M.D., yürürlüğe giren Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılan değişiklikle getirilen, 'Hayvanlara cinsel saldırıda bulunan veya tecavüz eden kişi 6 aydan 3 yıla kadar hapis ve 100 günden az olmamak üzere adli para cezası ile cezalandırılır' hükmüyle yargılanacak. 

bartın 66 yaş erkek köpek tecavüz gözaltı 3 yıl hapis para cezası