Köpek 'Marshi' Tırda 56 Milyon Lira Değerinde Uyuşturucuyu Yakaladı

TAKİP ET

Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giren tırda yapılan aramada, 56 milyon lira değerinde 63 kilo esrar ve 736 bin uyuşturucu hap ile kaçak cep telefonları ve elektronik sigaralar ele geçirildi. Aracın sürücüsü ise gözaltına alındı

Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan ve boş olduğu beyan edilen Bulgar plakalı tır, Edirne Gümrük Muhafasa Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü Ekiplerinde incelemeye alındı.

X-ray taraması yapılan tırın boş olduğu beyan edilen dorsesinde, şüpheli yoğunluk belirlenerek narkotik köpek "Marshi" ile arama yapıldı. Köpeğin tepki vermesi üzerine, yoğunluk tespit edilen bölümde gizli bölme olduğu saptandı.

Sökülen gizli bölmeden 82 paket içerisinde 63 kilogram esrar, 90 paket içerisinde 736 bin adet uyuşturucu hap, 325 cep telefonu ve telefon aksesuarları, 3 bin elektronik sigara, 420 elektronik sigara kiti, 1 milyon 224 bin adet sigara filtresi, 937 bin adet sigara kağıdı ve 10 paket protein tozu ele geçirildi.

Ele geçirilen uyuşturucu ve kaçak malların piyasa değerinin 56 milyon lira değerinde olduğu öğrenilirken, Türk sürücü gözaltına alındı.

Bunların yanı sıra, Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü'nün şüphe üzerine diğer araçlarda yaptığı aramalarda 261 parça yemek takımı, 803 parça porselen, 365 cep telefonu ve aksesuarı ile oto yedek parçaları ve çeşitli kürkler ele geçirildi.

uyuşturucu edirne köpek marşi marshi gümrük operasyon malatya hap met metamfetamin bonzai polis ruhsatsız tabanca 20 kişi 20 şüpheli şüpheli