Köpek Saldırısından Kaçarken Araba Çarpan Temizlik İşçisi Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Ordu'da yol kenarındaki çöpleri toplayan temizlik işçisi Metin Tirkil, köpeklerin saldırısından kaçarken hafif ticari aracın çarpmasıyla hayatını kaybetti, olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak görev yapan 2 çocuk babası 53 yaşındaki Metin Tirkil'e, Altınordu ilçesine bağlı Karacaömer Mahallesi'nde yol kenarındaki çöpleri temizlerken, bölgeye yakın bir fabrikanın sahibine ait olduğu ileri sürülen 2 köpek saldırdı. 

Köpeklerin saldırısından kaçan Tirkil'e, A.K.'nin kullandığı hafif ticari araç çarptı.

Kazada yaralanan Tirkil, 112 Acil Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından kaldırıldığı Ordu Devlet Hastanesinde yaşamını yitirdi.

Olaya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında sürücü A.K, fabrika ve köpeklerin sahibi A.D. ile köpeklerin bakım sorumlusu E.D. gözaltına alındı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Metin Tirkil'in ailesini ziyaret ederek başsağlığı dileğinde bulundu.

"Köpeklerin Başıboş Bırakılması Büyük Sorumsuzluk"

AA'nın aktardığına göre Metin Tirkil'in oğlu Anıl Tirkil, "Bir can kolay gelmiyor. Kanunen ne gerekiyorsa yapılmasını bekliyorum. Köpeklerin orada başıboş bırakılması büyük sorumsuzluk. Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağım." dedi.

Metin Tirkil'in ağabeyi Recep Tirkil de "Kardeşime çalıştığı esnada bir fabrikanın köpekleri saldırmış. Bu saldırıdan kurtulmaya çalışan kardeşime maalesef araç çarpıyor ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybediyor." diye konuştu.

köpek saldırısı araba çarptı metin tirkil Ordu büyükşehir belediyesi başıboş köpek ordu