Koray Aydın: Bizim de Aldığımız Suikast Duyumları Var

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "siyasi suikast" açıklamasına ilişkin dikkat çekici bir açıklama yaptı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde muhalefete "Ülkenin yönetimine talip olduklarını söylemekten vazgeçmelerinin kendileri için daha iyi olacağını da hatırlatmak istiyoruz" sözleriyle seslenmişti.

Mersin'e yaptığı ziyarette gazetecilerle toplantı düzenleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu ise bunun üzerine "Eğer iş belli grupların ellerine silah alıp belli kişileri öldürme yoluna gitmezlerse bir gerilim olmaz. Umarım öyle bir tablo da Türkiye’de yaşanmaz. Siyasi cinayetler… Böyle kaygılarım var. Erdoğan 'Dur bakalım daha başınıza neler gelecek' dedi. Devletin bütün güçleri elinde olan bir insan bunu söylüyorsa, çok tehlikeli bir cümle. Yani ben önümüzdeki süreçte 'Durun bakalım, daha ben başınıza neler getireceğim' diyor. Açıkça tehdit ediyor" demişti.

Siyasi Suikastlar Konusunda Bizim de Aldığımız Duyumlar Var

Konuya ilişkin Sözcü'den Ruhat Mengi'ye açıklama yapan İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, "Erdoğan’ın 2023’te aday olmayacağı iddiası var, bir de kaos çıkacağı iddiası var, bunlar programlarda tartışılıyor, ne diyorsunuz" şeklindeki soruya "Ben sayın Erdoğan’ın yerinde olsam 19 yıllık bir ülke yönetiminden sonra bu seçimde aday olmam çünkü hayatının hezimetini yaşayacak ve çok acı bir sonuçla ayrılmak zorunda kalacak. Sonuç belli, ağır bir hezimet onu bekliyor, kurtuluşu yok" ifadeleriyle yanıt verdi.

Aydın, Kılıçdaroğlu'nun açıklaması hakkında ise "Siyasi suikastlar yapılacağı konusunda bizim de aldığımız duyumlar var, eğer böyle bir planlama varsa başta ülkeyi yönetenler olmak üzere ileride bunun hesabını vermek zorunda kalır ağır bir bedel öderler, çok acı sonuçlar doğurur. Bunun mümkün olmadığını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Koray Aydın Bizim de Aldığımız Suikast Duyumları Var