Koray Aydın Hamlesi: İYİ Parti Kulisleri Kaynıyor

TAKİP ET

İYİ Parti Başkanlık Divanı'nda yapılan dikkat çekici değişiklikler parti kulislerini hareketlendirdi.

Genel Başkan Meral Akşener, İYİ Parti Başkanlık Divanı'nda iki önemli değişiklik yaptı. MHP'den ayrılık sürecinde Devlet Bahçeli'nin karşısında Meral Akşener ile birlikte Genel Başkan Adayı olarak öne çıkan dört isimden biri olan Koray Aydın Teşkilat Başkanlığı görevinden alınarak Siyasi İşler Başkanlığı görevine getirilirken Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanlığı görevini yürüten Yavuz Ağıralioğlu ise divan dışı bırakıldı.

Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti Divan Kurulu'ndan Atıldı


Koray Aydın'ın Teşkilat Başkanlığı gibi kritik bir görevden alınarak görece pasif bir göreve atanmasına ilişkin dikkat çekici iddialar ortaya atıldı. 

O Fotoğraf Koray Aydın'ı Koltuğundan Etti


Başkanlık Divanı'nda yapılan değişikliklerin ardından İYİ Parti kulislerinde konuşulanlara ilişkin Cumhuriyet'te yayımlanan Selda Güneysu imzalı haberde, Koray Aydın'ın hamlesiyle birlikte İYİ Parti kulislerinde "Teşkilatlarda Koray Aydın’ın etkisi kırılacak" değerlendirmesi yapıldığı belirtildi.

"Teşkilatlarda 'Koray Aydın Yapısı'"

Koray Aydın'ın "teşkilatları eski ülkücülerle doldurduğu" ve Akşener'in yaptığı bu hamleyle "teşkilatlardaki Koray Aydın yapısını kırmayı amaçladığı" belirtiliyor.

Ayrıca yapılan iki önemli değişikliğin güçlendirilmiş parlamenter sistem konusunda mutabık halde olan altı partinin çıkaracağı ortak cumhurbaşkanı adayına yönelik olduğu, Akşener'in parti teşkilatlarından ortak cumhurbaşkanı adayıyla ilgili çatlak ses çıkmasını istemediği konuşuluyor.

"Lider Benim"

Koray Aydın ve ona yakın isimlerin 2023 seçimlerine giderken görevden alınabileceği değerlendirmesinin yanı sıra "Parti, kurulduğundan bu yana ‘kurumsal olmamakla’ eleştiriliyordu. Akşener ise partiyi kurumsallaştırmak adına bu kez deyim yerindeyse ‘tam 12’den vurdu ve ‘Lider benim’ dedi. Ayrıca, 2020’deki olağan kurultayda, Aydın’ın yeniden teşkilat işleri başkanlığı görevine getirilmesi, tartışma yaratmıştı. Akşener ise buna tepki gösteren isimlere ‘Genel başkan yardımcılarının performanslarına bakacağım, vakti geldiğinde performansa göre yeni görevlendirmeler yapacağım’ demişti. Uzun zamandır Akşener’in divanda bu değişimi yapması bekleniyordu" değerlendirmeleri de yapılıyor.

Ancak parti kurmayları Koray Aydın sonrası teşkilatlarda yaşanması muhtemel değişikliklerin 2023 seçimleri öncesinde olmasının muhtemel olmadığını belirtiyor.

koray aydın hamlesi iyi parti kulisleri kaynıyor meral akşener başkanlık divanı yavuz ağıralioğlu