Koray Aydın İYİ Parti Kurultayına İlişkin İddialara Yanıt Verdi

TAKİP ET

Koray Aydın'dan Tolga Akalın'a yanıt.

İYİ Parti'deki kurultay geride kalsa da tartışmaları devam ediyor. İYİ Parti Genel Başkanlığı için yarışan 3 isimden Tolga Akalın dün çıktığı televizyon programında Koray Aydın hakkında iddialar dile getirmişti. 

Akalın "Biz bir 3. yol açmak istedik. Ankara'da Mansur Bey'in desteklenmesini istedim. Doğru yerde bir omuz da vermemiz gerekiyordu. Bunu GİK'te de söylemiştim. Hayırlısı olsun. Ben isim vermek istemem ama 6 büyükşehirden açık müdahale oldu. Bizim delegeye iş vadi verdiler. Bazı belediye imkanlarını vermek gibi bir durum da oldu. Koray Bey lehine; İstanbul, Adana, Mersin, Antalya, Aydın ve Balıkesir'de doğrudan 'Koray Aydın'a oy verin' denildi." dedi. 

İYİ Parti Eski Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın: Dervişoğlu, Akşener'den Daha Çok Bana Yakındır

Koray Aydın'dan iddialara yanıt geldi. X hesabından paylaşım yapan Aydın, şu ifadeleri kullandı: 

İYİ Parti 5. Olağanüstü Büyük Kurultayının üzerinden 9 gün geçmiştir. Geçen bu sürede pek çok tartışma yapılmış aynı zamanda İYİ Parti’nin yetkili kurulları oluşturulmuştur.

Ne hikmetse, yetkili kurulların oluşturulma sürecinin tamamlandığı günün akşamında Sayın Mehmet Tolga Akalın bir televizyon kanalında şahsımı ve çalışma arkadaşlarımı zan altında bırakan ve gerçeklikle ilgisi bulunmayan iddialarda bulunmuştur.

Kurultay öncesi ve sonrasında son derece demokratik ve nezaket içinde ilerleyen sürece maalesef bu iddialarla leke sürülmüştür.

Kurultay sürecimizde oy istemek ve projelerimizi anlatmak için delegelerimizle büyük çoğunlukla kendim yüz yüze ve telefonla irtibat kurdum. 

Yetişemediğim noktalarda ise birlikte çalıştığım her biri birbirinden kıymetli İYİ Partili dava arkadaşlarım bana destek oldular.

Benim, siyasi mazisi belli bir siyasetçi olarak, kurucu teşkilat başkanı olduğum İYİ Parti’nin delegelerine ulaşmak için belediyelere ya da bir başka İYİ Parti dışı etkene muhtaç olduğumu öne sürmek mesnetsiz bir iddia olmaktan başka bir şey değildir.

Dedikodular ve tevatürler üzerinden hüküm vermesi de İYİ Parti’de Genel Başkan Adayı olmuş bir siyasetçiye yakışmamıştır. Böylesine bir yaklaşım, kendisiyle aramızda uzun yıllara dayanan dava arkadaşlığı hukukuna da uygun düşmemiştir. Benzer iddiaları kurultay sürecinde biz de kendisi için duyduk. Ama bunlar iddia olduğu için asla dile getirmedik ve siyaset malzemesi de yapmadık.

Bütün bu iddiaları, kurultayın ikinci ve üçüncü turunda verdiği açık desteğe sonradan gerekçe üretme gayreti ve beyhude bir gündemde kalma çabası olarak görüyor ve değerlendiriyorum.

Dokuz gündür “delegeyi serbest bıraktığı” ifadesinin arkasına sığınan Sayın Akalın, bu söylemleri tabanda karşılık görmediği için farklı bir yola tevessül etmiş olabilir. Ancak gerek mevcut Genel İdare Kurulu listesi gerekse Başkanlık Divanının oluşumu incelendiğinde işin hiç de öyle olmadığı ortadadır.

Sonuçta beyan ve ifade ettiğiniz gibi anlaşmış, uzlaşmış ve birleşmiş olabilirsiniz. Artık yarışın bittiğinin farkına varın ve artık rakiplerinize çelme takmaktan vazgeçin.

Sonuçta rakiplerimin birleşmesi sonucu az bir farkla seçimi kaybetmiş olduğum da bir kez daha açıkça ortaya çıkmıştır.

Sonuç olarak benim için İYİ Parti kurultayı artık geride kalmıştır.

Kurultayda kaybetmem için bir araya gelen pek çok etken başarılı olmuş olabilir ancak şimdi de şahsımı ve çalışma arkadaşlarımı itibarsızlaştırmaya yönelik girişimler, İYİ Parti büyük kurultay delegelerinin ve aziz Türk milletinin vicdanında karşılık bulmayacak ve mutlaka başarısız olacaktır.

Kamuoyunun bilgilerine sunarım.

 

 

koray aydın iyi parti tolga akalın müsavat dervişoğlu iyi parti kurultayı