Koray Aydın Savcılığa Siyasi Cinayetler Konusuyla İlgili Bilgi Verdi

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın, "siyasi cinayetler" iddiasıyla alakalı olarak yürütülen soruşturma kapsamında savcılıkla telefonda görüşerek bilgi verdiği öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasi "cinayetler kaygım var" açıklamasının ardından, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın da bu tür duyumlar geldiğine ilişkin açıklama yapmıştı. Bu iddialar doğrultusunda başlatılan soruşturma kapsamında, Koray Aydın, Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Alparslan Tufan’la telefonla görüştü.

Kılıçdaroğlu’nun ardından İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Alparslan Tufan’ın davetine telefonla görüşerek yanıt verdi.

Edinilen bilgiye göre Koray Aydın’ın görüşmesi yaklaşık yedi dakika sürdü ve siyasi cinayet iddialarına ilişkin bilgi, duyum ve değerlendirmelerini paylaştı. Aydın’ın kendisine gelen duyumların yanı sıra, siyasetçilerin değerlendirmeleri ve medyada yer alan haber ve yorumlarla ilgili değerlendirmelerde bulunduğu kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın da 15 Ekim’de savcılığa bir dilekçe vererek, siyasi cinayet iddiası sahiplerinin bilgisine başvurması ve bu konuda gerekli bilgi ve belgelerin talep edilmesi gerekli incelemenin yapılmasını, iddia sahiplerinin bilgisine başvurularak, varsa iddiayı destekleyici bilgi, belge ve delillerin istenmesini talep etmişti.

koray aydın siyasi cinayet erdoğan iyi parti kılıçdaroğlu chp akp soruşturma