Koray Aydın: Valiler İYİ Parti'ye Karşı Eylem Çağrısı Yapıyor

TAKİP ET

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, valilerin İYİ Parti'ye karşı eylem çağrısı yapmasına tepki gösterdi.

İYİ PArti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, valiliklerin İYİ Parti'ye karşı protesto eylemi yapılmasına yönelik çağrılarda bulunmasına tepki gösterdi.

Aydın, Twitter hesabından "Bingöl'de yaşanan provokatif ve üzücü olaydan sonra valiliklerin; koruculara İYİ Parti'ye karşı protesto eylemi yapmaları, şehit ailelerine de basın açıklaması için talimat verdikleri öğrenilmiştir. İktidarı uyarıyoruz; valileri iktidarın değil devletin Valisi olmaya çağırıyoruz" ifadeleriyle bir paylaşım yaptı.

Bingöl Valiliği, şehirde Lütfü Türkkan'ın bir şehit yakınına küfretmesine ilişkin bir miting yapılması çağrısında bulunmuş, Bingöl, Ağrı ve Bitlis kentlerinde mitingler düzenlenmişti.

Valiliğin bir partiye karşı eylem çağrısı yapmasına tepki gösteren Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Muhammed Fatih Tiryaki "Valiliğin yaptığı çağrıyı da valilik makamına uygun bulmuyoruz. Bu çağrı sivil toplum kuruluşu veya siyasi partiler tarafından yapılabilecek bir çağrı olabilir. Fakat valiliğin siyasi parti veya STK gibi davranmasını uygun bulmuyoruz" demişti.

Koray Aydın Valiler İYİ Parti'ye Karşı Eylem Çağrısı Yapıyor