Koray Aydın: Yıl Sonuna Kadar Yüzde 20 Bandını Aşacağız, Son 100 Bin Üyemizin 80 Bini AKP'den Geldi

TAKİP ET

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, HaberTürk'te Fatih Altaylı'nın programı Teke Tek'e konuk oldu.

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, Fatih Altaylı'nın İYİ Parti'nin Ocak 2020'den bu yana sürekli hale getirdiği yurt gezileri ile ilgili sorusuna "Genel Başkanımız illeri ve illerin büyük çoğunlukla ilçelerini de gezen bir çalışma sistematiği kurdu. Bunu sürekli hale getirdi. Geziler sırasında en çok göze batan olay, biz gittiğimiz yerlerde parti aleyhinde, iktidar aleyhinde konuşmalar yapmadan, yalnızca durum tespiti yapmaya çalıştık. Ve Genel Başkanımız bilhassa esnaf gezilerinde onların sıkıntılarını dertlerini belirleyerek, buna paralel olarak da Meclis'teki grup toplantılarımızda tüm dezavantajlı grupların temsilcilerine Meclis kürsüsünü açtık.

Şimdi bu tabi Türk siyasi hayatında ilk defa olan bir şey. Bu çok yayıldı, buna kitleler alıcı oldu. Yani şu anda bizde sırada bekleyen en az 15 tane dezavantajlı grup var problemlerini dile getirmek isteyen" dedi.

"Bunların Meclis'te kendilerini ifade etmeye başlamasıyla bunun alıcısı çok arttı Türkiye'de. Yani artık bizim Meclis grubumuzdaki toplantılarımız çok geniş kitleler tarafından izlenmeye başladı. Örneğin tarım konuşuluyorsa bir çiftçi çıkıyor, onların bütün dernekleri var bir paylaşıyorlar kendi aralarında. Kendi içinde bazen milyonlu rakamlara çıkıyor izleme sayıları" diyen Aydın "Ve tabi bunun getirdiği bir dalgalanma oluştu.Özellikle Türkiye'deki bütün gruplar burayı milletin kürsüsü kabul edip kendilerini ifade edecekleri bir alan olarak görmeye başladılar. Zaman içerisinde yapılan bu gezilerde artık her gruptan her insanın önümüzü kestiği 'bunu da dile getirin' dediği bir sürece dönüştü" ifadeleirni kullandı.

Altaylı'nın İYİ Parti'nin yüzde 15 bandına kadar dayanan büyümesinin durup durmadığına yönelik sorusuna verdiği yanıtta ise Aydın "Bize son gelen 100 bin üyenin 80 bini AKP'den geldi. Bizim yalnızca Genel Başkanımız gezmiyor. Biz takım olarak bütün illerde hareket halindeyiz. Bunu tüm Türkiye'nin fark ettiğini düşünüyorum. Bütün ilçe ve il teşkilatlarımız da teyakkuz halindeler. Yani bizde dur durak olmayan fokur fokur kaynayan insanların kendi evi gibi görüp siyasi yarışa kendini soktuğu muazzam bir alan oluştu" dedi.

İYİ Parti'nin Oy Oranı Ne: Bu Yılın Sonuna Doğru 20'li Rakamlar

İYİ Parti'nin oy oranı ile ilgili konuşan Aydın, "Bir kere o 15 rakamı bizim altına inmeyeceğiiz kemik tabanımız haline geldi. Kemik taban bu. 17-18 bandını zorladığımızı bütün araştırmacılar kabul ediyorlar. Ama bu hızda ve çalışma temposunda büyük yanlışlıklar yapılmadığı takdirde bunun 20 bandının içinde olacağını çalıştığımız bütün uzmanlar söylüyor. Toplumun bilmesinde fayda var biz tesadüfe dayalı çalışan bir parti değiliz. Profesyonelce çalışan bir partiyiz. Yani kimse farkında değil biz 1 buçuk sene önce partimizi bir büyük kuruma kurumsallaştırma çalışması yaptırdık. Şimdi biz o kurumsallaşmaya bağlı olarak çalışan bir partiyiz" dedi.

İYİ Parti'nin konjonktürel bir parti olmadığını istikrarlı olarak yükseldiğini belirten Aydın "Yüzde 15'ten sonra artık parti kendi katma değerini yaratmaya başlıyor. Her sizden olan başka birini getiriyor. Bu süreç çok hızlı biçimde ilerliyor. Biz sürekli gezi halindeyiz, her gittiğimiz yerde başka partilerden ayrılıp bize katılan insanlar var. Ben bunun durdurulamaz olduğunu düşünüyorum. Bu yılın sonuna doğru 20'li rakamların üstüne çıkar, bu parti yapılacak ilk seçimde de iktidar olur diye düşünüyorum" dedi.

Koray Aydın Yıl Sonuna Kadar Yüzde 20 Bandını Aşacağız Son 100 Bin Üyemizin 80 Bini AKP'den Geldi