Kore Savaşı'nın 70. Yılında Şi Cinping: Halkımız Birlik İçinde Kimse Bizi Hafife Almasın

TAKİP ET

Kore Savaşı'nın 70. yıl dönümünde konuşan Şi Cinping; ülkesinin egemenlik, güvenlik ve gelişmesiyle alakalı olan çıkarlarının hiçbir şekilde zedelenmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Pekin hükumeti, 1950-53 ihtilafı sırasında Güney Kore'ye yardım eden Birleşmiş Milletler ve ABD askerlerine karşı savaşan Kuzey Kore güçlerine yardımcı olmak için Çin birliklerini Kore Yarımadası'na göndermişti. Kore Savaşı'nın 70'inci yıl dönümünde konuşan Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, üstü kapalı bir şekilde ABD'ye atıfta bulunarak Çin halkının örgütlendiğini belirtti ve "Bizi kimse hafife alamaz" ifadelerini kullandı.

Çin lideri konuşmasında ayrıca ülkenin kurucusu Mao Zedong'un sözlerinden alıntılar yaparak bazı ülkelerin tek taraflılık, korumacılık ve zorbalık anlayışıyla uluslararası arenada başarısız olacağını söyledi.

Çin'in savunma sanayisinin gelişmesi gerektiğini belirten Cinping, ordunun modernleştirilmesi çağrısında bulundu. Çin lideri halkına seslenerek "Güçlü bir ordu olmadan güçlü bir vatan olamaz" ifadelerini kullandı.

çin devlet başkanı açıklama yaptı pekin hükumeti kore savaşı yıldönümü mao zedongdan alıntı yaptı şi cinping abd abdye gönderme yaptı kuzey kore güney kore ore savaşı 70. yılı çin lideri tehdit etti