Korgan Kaymakamı Neden Görevden Alındı?

TAKİP ET

Ordu Korgan Kaymakamı Miraç Akbulut görevden alındı. Akbulut'un 29 Ekim kutlamalarında Atatürk ve Cumhuriyet vurgulu bir konuşma yaptığı için görevden alındığı ileri sürüldü.

Orgu Korgan Kaymakamı Miraç Akbulut, evvelsi gün İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında görevden alındı.

Akbulut'un görevden alınmasına ilişkin açıklama yapan CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, "Kaymakam Bey konuşmasında sıklıkla Atatürk, Cumhuriyet, Türk milleti vurgusu yaptı. Recep Tayyip Erdoğan’ın adını anmadı. Bir ara Atatürk’ün ‘Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler memleketi olamaz’ sözünü de kullandı. Kaymakamı AKP’liler şikâyet etmiş. Bu işin peşini bırakmayız" dedi.

Kaymakam Akbulut'un görevden alınmasına ilişkin Ordu Valiliği'nden yapılan açıklamada "Ordu'nun Korgan ilçesi Kaymakamı görevin sorumluluğu ile bağdaşmayacak şekildeki tutumu nedeniyle soruşturmanın selameti açısından görevinden uzaklaştırılmıştır. TBMM çatısı altında görev yapan bir milletvekilinin söz konusu bu görevden uzaklaştırmayı açıklamalarıyla çarpıtarak olduğundan farklı göstermeye çalışması ise esef vericidir" denildi.

Sözcü'nün haberine göre Ordu Valiliği'nin açıklamasını eleştiren CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, "Eğer Korgan kaymakamı muhalefet partisi milletvekilleri ile yan yana bir Cumhuriyet Bayramı selamı verdi diye kıskanılıyorsa, suçu kaymakamda değil, çağrıldığı halde gelmeyen, zaten ortalıkta da gözükmeyen iktidar partisi vekillerinde arayın. Görevden almaya gelince; kaymakamın hangi tutum ve davranışının görevden almaya neden olduğunu da açıklasaydınız bari. Bu rezil karara kılıf bulamayışınızı, sıkıntınızı görüyorum" ifadelerini kullandı.

 

Korgan Kaymakamı neden Görevden Alındı