Korkuları Çok Büyük: Kıbrıs Harekatı'nda Kullanılan Geminin Üzerindeki '128' İbaresini Sildirdiler

TAKİP ET

1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda kullanılan geminin üzerindeki '128' ibaresi sildirildi.

Gazedda Kıbrıs adlı sitenin 'eğlence' amaçlı yaptığı bir haberi ciddiye alan yetkililer 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda kullanılan ve Çıkarma Plajı’na kurulması planlanan Müze Gemi’nin üzerindeki 'Ç128' ibaresini sildirdi. 

Söz konusu haberde yer alan ''1974’te Türkiye’nin Kıbrıs’a yönelik başlattığı harekatta kullanılan gemi Çıkarma Plajı’na kurulmaya başlandı. Kurulacak olan geminin 128 numaralı gemi numarası ise dikkat çekti. Numara, kktc’li yetkililerden Recep Tayyip Erdoğan’a bir mesaj olarak algılandı'' ifadesinin ardından harekete geçen yetkililer '128' ibaresini silince Gazedda Kıbrıs, 'şaka amaçlı yapılan haberin yayınlanmasının ardından'  gemi üzerindeki yazının silindiğini belirtti. 

''Şaka gibisiniz: Müze gemideki 128 rakamını sildiler'' başlığıyla yeni bir haber yayımlayan site haberde "Sırf eğlence olması amacıyla, Çıkarma Plajı’na kurulması planlanan Müze Gemi’nin üstündeki Ç128 yazısı ile ilgili haberin ardından, gemideki Ç128 ibaresinin silindiği ortaya çıktı" ifadelerine yer verdi.

Öte yandan silinen yere 'Müze Gemi' yazılacağı bilgisi verildi.

Ne Yaptıklarını Bilmez Halde Savruluyorlar

Olayın ardından Twitter hesabından açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, ''GazeddaKıbrıs bir haber yapıyor, panik ve heyecanla 128 ibaresini silmeye kalkıyorlar. Ciddiyet, akıl, mantık kalmadı. Korkunç bir paranoya, akıl almaz bir kopuşla ne yaptıklarını bilmez halde savruluyorlar" ifadelerini kullandı.

 

 

Gazedda Kıbrıs barış harekatı 128 ibaresini sildiler gemi