Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali Başlıyor

TAKİP ET

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali, İstanbul'da başlıyor.

Bu yıl ilki düzenlenecek olan “Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali”nde, dijital sanattan sinemaya, edebiyattan dansa ve müziğe kadar birçok farklı alanda 1000’den fazla sanatçı bir araya gelecek. Festivale 13 ülkeden 42 film ile 100’ün üzerinde sinemacı, oyuncu ve kültür insanının katılması bekleniyor.

Aytmatov Sinema Uyarlamaları

Festivalin katılımcı ülkeleri arasında, Türkiye’nin ev sahipliğinde Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Macaristan, Saha Cumhuriyeti, Tataristan, Gagavuz Yeri, İran, Ukrayna ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yer alıyor. Festivalde kurmaca ve belgesel film yarışmalarının yanı sıra “Tarihi Panorama”, “Güncel İnsan Manzaraları”, “Turkuaz Belgesel Kuşağı”, “Cengiz Aytmatov Sinema Uyarlamaları” ve “Animasyon Filmler” başlıkları altında gösterim bölümleri bulunuyor.

Festivaldeki Türk Dünyası I. Sinema Zirvesi’nde, Türk dili konuşan ülkeler arasında ortak sinema fonu oluşturulması konusu masaya yatırılacak. Ayrıca, İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan “Sinemada Cengiz Aytmatov ve Uyarlamaları Paneli”nde de akademisyenler ile sinema sektörü profesyonelleri bir araya gelecek.

Festival, 12 Kasım 2021’de Atatürk Kültür Merkezi’ndeki ödül töreninin ardından kapanacak.

korkut ata türk dünyası film festivali cengiz aytmatov sinema kültür sanat