Köşeye Sıkışan Soylu'nun Gündem Değiştirme Çabaları: ''Diyarbakır'da Saldırı'' Şeklinde Servis Edilen Fotoğraflar Eski Çıktı

TAKİP ET

Dün gece PKK'nın maket uçaklarla 8'inci Ana Jet Üssü'ne saldırı girişiminde bulunduğu söylenilerek paylaşılan fotoğrafların 2018 yılında çekildiği ortaya çıktı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sedat Peker'in iddialarından kaçış yolu olarak 'saldırı' yalanına sığındı. Suç örgütü lideri Sedat Peker'in ses getiren açıklamalarından sonra istifaya çağırılan Soylu, gündem değiştirmek için halkın hassas noktalarını kullanmaya başladı. 

Dün gece yarısından sonra Twitter hesabından askeri tesise saldırı yapıldığı duyurusu yapan Soylu, ''Diyarbakır’da bir askeri tesise 2 maket uçakla saldırı teşebbüsünde bulunulmuş, maket uçaklar etkisiz hale getirilmiştir. Herhangi bir zaiyat yoktur'' ifadelerini kullandı.

Soylu'nun açıklamasının ardından olaya ait olduğu iddia edilen fotoğraflar paylaşıldı. Ancak fotoğrafların 2018 yılında yakıt alırken yanan THY uçağına ait olduğu ortaya çıktı. 

 

Diyarbakır'da bulunan vatandaşlar da  8'inci Ana Jet Üssü'nün anlık görüntülerini atarak herhangi bir sorun olmadığını belirtti.

Bakanlık Attığı Saldırı Tweetini Sildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) resmi Twitter hesabı, Süleyman Soylu'nun saldırı tweetinden 11 dakika sonra Diyarbakır'da saldırı olduğuna dair bir paylaşım yaptı. Bakanlığın hesabından paylaşılan ve ''Diyarbakır'da bulunan 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığımıza 00.30 civarında maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunulmuştur. Üssümüzde herhangi bir hasar ve zaiyat meydana gelmemiştir. Üssümüzde gerekli fiziki tedbirler alınmıştır'' ifadeleri kullanılan tweet birkaç dakika sonra silindi.

Bakanlığın tweeti sildiğini fark eden kullanıcılar sebebini sorunca yeni bir tweet paylaşılarak ''Diyarbakır’da bulunan 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığımıza 00:30 civarında iki maket uçakla saldırı girişiminde bulunulmuştur. Birlik personelimizin dikkati ve alınan tedbirler sayesinde herhangi bir hasar ve zayiat meydana gelmemiştir. Üssümüzde tedbirler artırılmıştır'' ifadelerine yer verildi.

MSB'nin paylaştığı ilk tweet:

 

MSB'nin paylaştığı ikinci tweet:

 

 

süleyman soylu diyarbakır fotoğraf saldırı maket uçak eski fotoğraflar 2018 diyarbakır