Kosova Bayraktar TB2 Satın Aldı

TAKİP ET

Kosova Başbakanı yaptığı açıklamada Türk yapımı Bayraktar insansız hava araçlarından bir parti satın aldığını söyledi.

Kosova Başbakanı yaptığı açıklamada Sırpların Priştine yönetimini tanımayı reddettiği ve karışıklıkların yaşandığı dönemde, Türk yapımı Bayraktar insansız hava araçlarından bir parti satın aldığını söyledi.

Başbakan Albin Kurti, Savunma Bakanı'yla birlikte insansız hava aracının önünde çekilmiş bir fotoğrafını paylaşarak son güvenlik harcamalarının ülkeyi daha güvenli hale getirdiğini söyledi.

 
Kosova’nın ilk insansız hava araçlarının sayısı ya da maliyeti hakkında bilgi vermeyen Kurti, İHA’ların ne için kullanılacağını da söylemedi. Bayraktar İHA’ları, Ukrayna ordusu tarafından işgalci Rus güçlerine karşı kullanıldıktan sonra dünya çapında popülerlik kazandı.

Başbakan Kurti, "Kosova artık daha güvenli ve daha onurlu" dedi ve hükümetinin son iki yılda asker sayısını yüzde 80, savunma bütçesini ise yüzde 100’den fazla artırdığını söyledi.

15 yıllık Kosova Cumhuriyeti, sonunda 5 bin muvazzaf asker ve 3 bin yedek askerden oluşması planlanan bir ordu kuruyor. NATO askeri ittifakının da 1.8 milyon nüfuslu ülkede 4 bin 500’den fazla barış gücü askeri bulunuyor.

Kosova NATO'ya katılmayı hedefliyor ancak ittifakın dört üyesi henüz Kosova'nın 2008'de kazandığı bağımsızlığını tanımıyor.

Kosova Bayraktar TB2 SİHA