Kosova'da Öğrenci Servisine Silahlı Saldırı

TAKİP ET

Kosova'nın başkenti Priştine'nin yaklaşık 100 kilometre batısında yer alan Glogjan köyü yakınlarında bir öğrenci servisine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda otobüs şoförü ve iki öğrenci hayatını kaybetti.

Olay, yerel saatla 19.00 sıralarında gerçekleşti. Kimliği belirlenemeyen saldırgan veya saldırganlar öğrenci otobüsüne ateş etti.

Kosova polisinin İpek bölgesi sözcüsü Fadil Gashi'nin açıklamasına göre otobüs şoförü olay yerinde hayatını kaybederken, iki öğrenci ve otobüs muavizni ağır yaralı olarak İpek Devlet Hastanesine kaldırıldı. İki öğrenci doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Otobüs muavininin ise hayati tehlikesi bulunmuyor. 

İpek Savcılık sözcüsü Shkodran Nikqi de yaptığı açıklamada, olayın araştırıldığını belirtti. Saldırı gerçekleştiği sırasında otobüsün Yakova-Deçan güzergahında hareket ettiği öğrenildi. Saldırıya şahit olan otobüsteki öğrencilerden bazıları, saldırganın kar maskesi taktığını ve kalaşnikofla saldırdığını söyledi.
 

Cumhurbaşkanı Olayı "Şok Edici" Olarak Nitelendirdi


Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani olayı “şok edici” olarak nitelendirdi ve kolluk kuvvetlerini suçun faillerini en kısa sürede bulup adalete teslim etmeye çağırdı.

Saldırı, Kosova’daki diğer kurum ve siyasi parti temsilcileri tarafından da kınandı.

kosova saldırı öğrencilere saldırı silahlı saldırı öğrenci otobüsü