Kosova Dışişleri Bakanı: Vucic Özür Dilemezse Ülkeye Giremez

TAKİP ET

Kosova Dışişleri Bakanı, Sırp Cumhurbaşkanı Vucic'in Kosova halkına yapılan soykırım için özür dilemediği sürece ülkeyi ziyaret etmesine izin verilmeyeceğini açıkladı.

1998'de başlayan ve 1999'da NATO'nun hava harekatı ile sona eren Kosova Savaşı'nda 8 bini Arnavut 10 binden fazla Kosovalı öldürülmüş, 800 bine yakın Arnavut 1 milyonun üzerinde farklı etnik gruplardan Kosovalı topraklarını terk etmişti.

Kosova Dışişleri Bakanı Haradinaj-Stublla, Vucic'in başkent Belgrad'da 744 Arnavut kökenli Kosovalının toplu mezarının bulunduğu yere inşa edilen bir hastane açılışına katılmasının ardından Vucic'in soykırım için özür dilemezse ülkeye giremeyeceğini söyledi.

Kosova Dışişleri Bakanı Meliza Haradinaj-Stublla, Twitter hesabından, "Vucic ve diğerlerinin gelecekteki tüm taleplerine tek ve kalıcı cevabı bir kez daha tekrarlıyorum: Halkımıza yapılan soykırım için özür dilemezseniz ve bu soykırımın sorumluları bulunup tutuklanmazsa Kosova'yı ziyaret etmenize izin verilmez" sözleriyle  Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in Kosova halkına yapılan soykırım konusunda özür dilemediği sürece ülkeyi ziyaret etmesine izin verilmeyeceğini ifade etti.

sırbistan kosova nato Haradinaj-Stublla arnavut kosovalılara soykırım soykırım için özür kosova dışişleiri bakanı aleksander vucic sırbistan kosova gerginliği