Kosova'da Kendin Karar Al Hareketi Zaferini İlan Etti

TAKİP ET

Kosova'da Pazar günü gerçekleştirilen genel seçimlerin ardından sayım işlemine geçildi. Oyların yüzde 90'ının sayılmasıyla Kendin Karar Al Hareketi zaferini ilan etti.

Kosova'da halk, 14 Şubat Pazar günü erken genel seçim için sandık başındaydı. Oylama işlemlerinin bitmesiyle sayım işlemine geçildi. Oyların yüzde 90'ı sayıldıktan sonra gelen sonuçlara göre Kendin Karar Al Hareketi zaferini ilan etti.

Oyların yüzde 90'ının sayılmasıyla birlikte yüzde 47,75 oy alan Kendin Karar Al Hareketi erken zafer ilan etti. Hareketin lideri Albin Kurti, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, siyasi rakipleri de dahil olmak üzere seçim sürecine katılan herkese adil ve olaysız yarış için teşekkür etti. Kendilerine fırsat verilmesine teşekkür edern Kurti, "Önümüzde çok iş ve görev var, zira ülke çoklu krizde. Önümüzdeki yol uzun. Engeller olacak, hatalar yapacağız, ancak amacımız iyi ve asildir. Ben her zaman size karşı açık olacağım. Kimseden intikam almayacağız. Herkese ve her yerde sorumluluk talep edeceğiz" şeklinde konuştu.  

Kurti, öncelikleri arasında Sırbistan ile diyalog ekibi kurmak değil adalet ve yeni istihdam alanlarının açılması olduğunu ifade etti.

kosova halk karar seçim erken zafer zafer kendin karar al hareketi yüzde 90 oy sayımı ilan etti