Kosovalı siyasetçi Haradinaj: BM Ve NATO Üyeliğimizi Kabul Etmezse Arnavutluk İle Birleşiriz

TAKİP ET

Kosova'nın eski Başbakanlarından, Kosova'nın Geleceği İttifakı (AAK) Genel Başkanı Ramush Haradinaj dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Haradinaj, Kosova'nın Birleşmiş Milletler ve NATO'ya üyeliğinin sağlanmaması halinde Arnavutluk ile birleşmesi gerektiğini söyledi.

Halkının büyük bir çoğunluğu Arnavut olan Kosova’da, Arnavutluk ile birleşme söylemleri yeniden gündeme geldi. Dün Kosova’daki bir köydeki etkinliğe katılan Kosovalı siyasetçi, Kosova’nın Geleceği İttifakı (AAK) Genel Başkanı Ramush Haradinaj, Kosova’nın Birleşmiş Milletler (BM) ve NATO’ya üye olamaması durumunda, Arnavutluk ile birleşmesi gerektiğini söyledi.

Kosova’nın BM ve NATO üyeliği hakkında konuşan siyasetçi Haradinaj şunları söyledi:

“Burası, özgürlük ve kurtuluş hareketinin önemli bir yeri. Bu köy, Arnavutlar arasında uzlaşmanın önemini anlayan kişilere sahiptir.  22 yıl önce bugün, aramızdaki kardeş katliamını bitirdik. Ama çok geçmeden, Miloseviç’in cani rejimiyle yüzleşmek zorunda kaldık.  Arnavutlar, hiçbir zaman bir güvenlik teşkilatına yakın olmadılar. Bizim için NATO, Arnavutluk’tur. Biz de NATO’ya yakınız! BM ve NATO’ya katılamazsak, kendi NATO’muz olarak bellediğimiz Arnavutluk ile birleşiriz!”

kosova AB NATO arnavutluk