Köyceğiz'de de Orman Yangını Çıkarıldı

TAKİP ET

Ülkenin dört bir yanında çıkarılan orman yangınlarından Köyceğiz de nasibini aldı. Kundaklama ihtimali nedeniyle İzmir'de ormanlara girişler yasaklandı.

Manavgat, Adana, Mersin, Osmaniye, Kocaeli gibi birçok ilimizde Kürtçüler tarafından aynı anda farklı noktalarda başlatılan orman yangınları nedeniyle hektarlarca ormanlık alan zarar gördü, onlarca vatandaşımızın etkilendiği yangınlarda birçok vatandaşımız yaralandı ve 3 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Yangınlar nedeniyle onlarca hayvan telef oldu, birçok ev yandı ve köy tahliye edildi. 

Ülkenin birçok noktasında eş zamanlı olarak çıkarılan yangınlardan birinin de Köyceğiz'de başladığı öğrenildi. Yeni yayılmaya başladığı öğrenilen yangından henüz bir can kaybı ya da yaralı bildirilmedi.

Manavgat'ta Orman Yangını Çıkaran 2 Kişi Köylülerin Elinden Kaçmıştı

Manavgat ile başlayan ve Akseki (Antalya), Kayseri, Kozan (Adana), Mersin, Kahramanmaraş, Kütahya, Osmaniye, Derince (Kocaeli)Marmaris (Muğla), Datça (Muğla), Didim (Aydın) ile Bodrum'da (Muğla) çıkarılan yangınlarla planlı bir operasyon düzenleniyor. 

Yaz aylarının gelmesinin ardından sıcak havanın etkisiyle çıktığı düşündürülmek istenen ancak aynı anda yurdun birçok bölgesinde başlayan yangınların ardı arkası kesilmiyor. Aynı anda başlayan yangınların Kürtçü terör örgütü tarafından çıkarıldığı düşünülüyor.

Manavgat'ın Yaylaalan Mahallesi sınırında ormana ateş salarak yangın çıkaran 2 şüphelinin köylülerin elinden son anda kaçtığı belirtilmişti.

Köyceğiz'de de Orman Yangını Çıkarıldı