Köylüler, Vali'ye Hesap Sordu: Mahkeme Bitmeden Taş Ocağına Nasıl İzin Verirsin?

TAKİP ET

Denizli'nin Pamukkale ilçesine bağlı Güzelpınar köyüne yapılmak istenen taş ocağına karşı direnen vatandaşlarımız, Valiliğin önüne giderek oturma eylemi yaptı.

Diken'de yer alan habere göre köylülerimiz, otoyola hammadde temini için yapılacak taş ocağının kekik tarlarına zarar vereceğinden kaygılı. Türkiye’nin doğal kekik ihracatının yüzde 80’i bu yöreden yapılıyor. Ayrıca zeytin ve ceviz ağaçları da tehlikede.

Talan Nasıl Başladı?

Taş ocağı yapımını üstlenen Fernas adlı şirket, Denizli Valiliğine çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) için başvurdu. Valilik "ÇED gerekli değildir" diye bir rapor verdi.

Karar, muhtarlığa 7 Mayıs’ta tebliğ edildi. Yağmacı şirket ise köylülerin hukukî hakkı olan 30 günlük itiraz sürecini beklemeden 13 Mayıs’ta ağaç kesimine başladı.

Yöre halkı eyleme geçerek çalışmaları kısa bir süre de olsa durdurdu. Ancak yağmacı şirket, ilk fırsatta yeniden yağma faaliyetlerine başladı. Bunun üzerine Güzelpınarlılar bugün soluğu Valiliğin önünde aldı. Polis, halkı engellemeye kalkınca da Güzelpınar köyü muhtarı Ergün Gürsoy, "Daha mahkemesi bile bitmeyen bir yerin yapımına nasıl izin veriyor Vali" diye çıkıştı.

"Yol Yaptı" Desinler

Güzelpınar’da yapılacak taş ocağından Aydın-Denizli otoyolunun yapımı için kullanılacak mıcır temin edilecek.

Denizli Güzelpınar köyü Pamukkale taş ocağı direniş Fernas Denizli Valiliği Aydın-Denizli otoyolu Ergün Gürsoy Güzelpınar muhtarı ÇED kekik kekik ihracatı zeytin ağacı ceviz ağacı