Köylüler Yer Altından Gelen Ürkütücü Sesler Nedeniyle Uyuyamıyor

TAKİP ET

Meydandere köyü sakinleri, iki haftadır yer altından gelen ürkütücü sesler nedeniyle tedirgin.

Siirt'in Meydandere köyünde geceleri yer altından gelen patlamayı andıran sesler nedeniyle vatandaşlar tedirgin.

Köyün muhtarı Necmettin Baykara, iki haftadır yer alından mayın patlaması gibi sesler geldiğini ve bu nedenle köy halkının tedirgin olduğunu söyledi.

Sesler esnasında evlerin sallandığını ve köyün endişeye kapıldığını belirten Baykara, olayı vali ve AFAD yetkililerine başvurduklarını, bir hafta içinde netice almak istediklerini kaydetti.

"Millet Korkudan Uyuyamıyor"

Köylülerden İbrahim Şen ise gece yarısında gelen patlama sesiyle köylülerin sokağa döküldüğünü belirterek "Evler titredi, millet uykudan uyandı, kendilerini dışarı attı. Millet bu ses nedir diye bağırdı. Millet korkudan uyuyamadı. İki kere oldu, millet korkudan geceleri uyuyamıyor. İki kere sallandılar. 170 hane korkudan uyuyamıyor geceleyin. Bu ses yerin altından geliyor. Çok büyük bir ses geliyor. Allah devletimize zeval vermesin. Bu konuya bir çözüm bulmasını istiyoruz" dedi.

"72 Yaşındayım, Böyle Korkunç Bir Ses Görmemişim"

Bir başka köylü ise "Ben 72 yaşındayım, böyle korkunç bir ses görmemişim. Saat 12-1-2 gibi derin bir ses geliyor, herkes 'Evim gitti' diye koşup evine bakıyor. Patlama sesi geldiğinde biz diyoruz ki 'Evimiz gitti'. O kadar korkunç bir ses. Herkes korkuyor bu derin patlamadan. Bu patlama nereden geliyor? Herkes diyor ki bu patlama tam benim evimin altında" diye konuştu. 

Psikolog Esra Ezmeci'ye Gelen İtiraflar: 'Sodom ve Gomore'

köylüler yer altından gelen ürkütücü sesler nedeniyle tedirgin siirt meydandere