Koyun Can Kasap Et Derdinde: 17 Bin İmam Diyanet'e Dava Açıyor

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda kadro sorunu yaşayan toplamda 17 bin imam, müezzin ve Kuran kursu öğreticisinin yargıya başvuracağı öğrenildi.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda imam, müezzin ve Kuran kursu öğreticisi 27 bine yakın 4-b sözleşmeli çalışan olduğu bilgisini paylaşarak toplam 17 bin imam, müezzin ve Kuran kursu öğreticisinin yargıya gideceğini söyledi.

Salgın sürecinde canlarını dişine takarak zor şartlar altında çalışan sağlık çalışanları ve eğitimcilerin atama sorunları devem ederken İmamların bu ısrarlı isteği tepki çekti.

Mahkemelerin bazı personeller için sonuç vermeye başladığını ifade eden Ünal, “10 arkadaşımız mahkeme kararıyla kadrolu oldu. 17 bin kişi de kurumlarına müracaat edip mahkemelere başvuruyor. Benzeri durumda 9 bin kişi kadar da Sağlık Bakanlığı’nda var” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı'na, Çalışma Bakanı'na ve Adalet Bakanı’na mektup yazdıklarını söyleyen Ünal, “Adalet Bakanımıza yazdığımız mektupta bu konuyu kabinede gündeme getirmesini istedik. Bu arkadaşlarımız bir maddeyle kadroya geçebilir. Salgın ortamında insanları mahkemelere götürüp bulaş riskini artırmamak gerekiyor” dedi.

AKP ve MHP grup başkanvekillerine de dosyalarını sunduklarını söyleyen Ünal, “Bizim esas derdimiz kamudaki tüm sözleşmelilerin kadroya geçmesi ama şu an acil olarak mahkemeden önce devleti yönetenlerin bir kanun düzenlemesini yapıp bu personeli kadroya geçirmesi elzem. Artık ertelenmemeli” dedi.

imamlar eylem imamlar mahkemeye gidiyor kasap et derdinde koyun can derdinden diyanet kadro arama diyanete dava açıyor imamlar diyanete dava açıyor güncel haberler son dakika haberleri nuri ünal türk diyanet vakıf se