Kozan'daki Yangın 3 Gündür Kontrol Altına Alınamıyor

TAKİP ET

Adana'nın Kozan ilçesinde 23 Ağustos günü çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmalarına rağmen hala sürüyor. Bölge sakinleri kundaklama ihtimalinden şüpheleniyor.

ÖZEL HABER | Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Kuyubeli köyündeki ormanlık alanda 23 Ağustos günü 13.00 sularında çıkan yangın hala kontrol altına alınamadı. Rüzgarın etkisi, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmalarının sonuçsuz kalmasına sebep oluyor.

Bölgede belediyenin itfaiye ekiplerinin yanı sıra Adana Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 2 uçak, 19 helikopter, 35 iş makinesi, 155 arazöz ve 750 personel de yangın söndürme çalışmalarını sürdürüyor.

Mahyalar Köyü ve civarında etkisini koruyan ve büyük tahribata yol açan yangın nedeniyle yaklaşık 800 hane tahliye edildi.

TamgaTürk'e konuşan bölge sakinleri, yangının Horzum Yaylasına doğru yayıldığını ve yetkililerin rüzgarın ters yönde esmeye başlaması durumunda Akoluk - Göller Yaylasına doğru yayılabileceği uyarısında bulunduğunu söyledi. Rüzgarın ters yönde esmesi durumunda tehdit altına girecek köyler ise henüz boşaltılmadı, bölgedekilere bu durumda anons yapılacağı ve hızlıca kaçmaları gerektiği söylendi.

Bölgede ciddi bir hava kirliliği oluştuğunu ve zor nefes aldıklarını söyleyen Kozanlıların mal kaybı da önemli seviyelere ulaşmış durumda. Bölgede bulunan yetkililerden ise bu zararların karşılanacağına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan bölge sakinleri, yangına dair şüphelerini de TamgaTürk'e anlattı. Yangının bir kundaklama sonucu çıktığı söylentilerinin yanı sıra 3 gündür söndürülememesine de farklı yerlerde ormanlık alanların yeniden ateşe verilmesinin sebep olmuş olabileceği konuşuluyor.

 

adana kozan orman yangını kundaklama Horzum Yaylası Mahyalar Köyü