KPSS 1.'si Mülakatta Elendi

TAKİP ET

KPSS'de 1. olan Sultan Fidan Pedük, mülakatta elendi.

Sultan Fidan Pedük, KPSS'de branşında 1. oldu. Ancak mülakatta 55 puana "layık görüldü".

Aldığı puanları ve sözlü sınav sonucunu Twitter'da paylaşan Pedük, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı ve Milli Eğitim Bakanlığını etiketleyerek "Hangi Kıstasa göre elediniz?" diye sordu.



Pedük'ün paylaşımına bir yanıt veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Sevgili Sultan, senin başına gelenler binlerce gencimizin başına geliyor ve bu beni çok üzüyor. Uzmanlık alanınınla ilgili İBB’de işe alım olursa mutlaka başvuruda bulun" ifadelerini kullandı. Mülakat sistemi ile gençlerin hakkının yenildiğini belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "hakkı yenen gençlerle" bir araya gelerek ortak basın toplantısı düzenledi.
Kılıçdaroğlu basın toplantısı sonrasında resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

"KPSS’deki mülakat rezilliğini konuşmak üzere, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den randevu talep ettim, hala ses yok. Anlaşılan eğitimden daha önemli işleri var. Saray Hükümeti görüşmelerden kaçarak, bu işleri sümen altı edebileceğine inanıyor. Yanılıyor.

Erdoğan, gençlere propaganda yaparsın, şiir okursun, şarkı söylersin. Oy için yapmayacağın şey yoktur senin. Sonra bir kısım gencin haklarını gasp edersin, beslemelerine peşkeş çekersin. Bakanından yanıt bekliyorum, haberin olsun!"

kpss mülakat kemal kılıçdaroğlu sultan fidan pedük ekrem imamoğlu