'KPSS Dosyası Büyüyor, 2018'den Beri Tüm Sınavlara Bakılıyor'

TAKİP ET

Gazeteci Murat Yetkin, KPSS skandalına ilişkin yürütülen soruşturmaya dair ilgili kaynaklardan aldığı bilgiyi aktardı.

KPSS skandalına ilişkin soruşturma devam ediyor. Sınavın iptal edildiği ve diğer sınavların ertelendiği bugün duyuruldu. 

Öte yandan soruşturmaya ilişkin detaylar da belli oluyor. 

Konuya ilişkin bir yazı kaleme alan gazeteci Murat Yetkin, "Sınav sorularının sızdırılmasıyla ilgili soruşturmanın iptal edilen sınavla sınırlı kalmayacağını ve Aygün’ün ÖSYM Başkanlığına atandığı 2018’den itibaren bütün KPSS sınavlarının yanı sıra mercek altına alınmakta olduğunu" ifadelerini kullandı.

KPSS Soruşturması: Tarikat Dershanesinde Eğitim Gören 21 Kişinin Cevapları Tamamen Aynı


ÖSYM Başkanı Duyurdu: KPSS İptal Edildi


KPSS Skandalı AKP ve MHP Arasında Büyük Gerilime Neden Oldu İddiası


Yetkin, "İsminin açıklanmasını istemeyen bir kaynak, incelemelerin sadece KPSS değil, ÖSYM tarafından yapılan üniversite giriş sınavları (YKS) dahil 2018’den bütün sınavları da kapsaması üzerinde durulduğunu söyledi." dedi.

Soruşturmanın üniversite sınavlarını da kapsaması halinde 2018’den bu yana üniversitelerin özellikle yüksek puan alan bölümlerine giren öğrencilerin durumunun da inceleneceğini ifade eden Yetkin, "Sorulacak soruların bazı adaylara önceden verilmiş olması, sadece ağır yolsuzluk ve usulsüzlük değil ağır adaletsizlik anlamına da geliyor. Uzmanlara göre bir doğru soru bir adayı, sorusuna göre 20-30 bin kişinin önüne geçirebiliyor." diye yazdı.

KPSS kpss skandalı kpss soruşturması murat yetkin sınavlar