KPSS Skandalının Ardından Görevden Alınan ÖSYM Başkanı Halis Aygün'e Soruşturma

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KPSS skandalı sonrası görevden aldığı ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün için soruşturma izni verildi.

Görevden alınan eski ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün ve bir kısım uzmanlar hakkında soruşturma izni verilirken, bazı uzmanlar hakkında ise soruşturma izni verilmedi. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı karara itiraz etti.

TamgaTürk'ün gündeme getirdiği skandalda Temmuz ayında yapılan KPSS'daki bazı soruların Yediiklim Yayınevi'nin denemeleriyle aynı olduğu belirlenmişti. 

YÖK Başkanı Erol Özvar'dan 'KPSS' Açıklaması: Bazı Sıkıntılar Var

DDK Müfettişleri KPSS İncelemesini Tamamladı

Erdoğan'dan KPSS Açıklaması

Sabah'ın haberine göre, soruşturma kapsamında hazırlanan YÖK raporu ortaya çıktı. Şaibeli olduğu iddia edilen sorulara ilişkin raporda, 4 sorunun ÖSYM'nin soru havuzuna yazıldıktan sonra dışarıya da benzerlerinin yazıldığı veya ÖSYM soru yazarları tarafından dışarıdaki bir kaynaktan esinlenilerek yazılmış olabileceği ifade edildi.

Raporda, ÖSYM'den soru sızdırıldığına ilişkin bir delil bulunamadığı kaydedilirken, dışarıdaki çalışma alanlarına satılmış olabileceği değerlendirilmesi yapıldı.

halis aygün ösym soruşturma KPSS kpss skandalı