KPSS'ye Girecek Adaylar ve Sınav Görevlileri Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf

TAKİP ET

22 Kasım Pazar günü KPSS-Ortaöğretim sınavı adayları ve sınav görevlilerinin sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacağı açıklandı. İlgili belgeleri yanında taşıyan vatandaşlar, sınav merkezlerine gidebilecek.

Artan Çin Virüsü vakaları nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması tedbirine yeniden dönülmesi, 22 Kasım Pazar günü Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'na girecek adaylarda ilgili uygulamanın nasıl şekillendirileceği noktasında merak uyandırdı.

Beklenen açıklama ise Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün'den geldi. Aygün, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "İçişleri Bakanlığı Koronavirüs Salgını Yeni Tedbirler Genelgesine göre; Başkanlığımız tarafından yapılacak sınavlara katılacağını (Sınava Giriş Belgeleri ile) belgeleyen adaylar ile Sınav Görevlileri sınav günlerinde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacaktır" ifadelerini kullandı.

22 Kasım’da gerçekleşecek KPSS-Ortaöğretim oturumu, saat 10.15’te başlayacak ve 130 dakika sürecek. Adaylar, sınav günü saat 10.00’dan sonra sınav binalarına, sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra sınav salonlarına alınmayacak.

İstanbul'da Metro Ücretsiz Olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin iştirak şirketi Metro İstanbul da yaptığı açıklamayla KPSS'nin gerçekleşeceği 22 Kasım tarihinde adayların ve sınav görevlilerinin ilgili belgeleriyle ücretsiz seyahat edebileceğini duyurdu.

Metro İstanbul'dan gelen açıklama şöyle:

"22 Kasım Pazar günü yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS- Ortaöğretim) sınav giriş ve görev belgelerini gösteren aday ve sınav görevlilerine 08.00-15.00 saatleri arasında hatlarımızda ulaşım ücretsiz olacaktır. Tüm adaylara başarılar dileriz."

kpss istanbul metro ibb sokağa çıkma kısıtlaması kamu personeli seçme sınavı 22 kasım pazar