Kraliçe Antoinette'in Ayakkabısı 43 Bin 750 Euroya Satıldı

TAKİP ET

Fransa'nın son kraliçesi Marie Antoinette'in beyaz ipek ayakkabısı düzenlenen müzayedede 43 bin 750 euroya satıldı.

Fransız Devrimi esnasında 'vatan hainliği' ile suçlanarak giyotinle idam edilen Fransa'nın son kraliçesi Marie Antoinette’nin ayakkabısı bugün düzenlenen müzayedede satıldı.

Kendisinin söylediğine dair hiçbir kaynak bulunmayan "Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler (Qu'ils mangent de la brioche)" sözüyle anılan Kraliçe Antointette, hakkında birçok iftira ve söylentiyle itibarsızlaştırılmış bir Kraliçe'ydi.

Fransız İhtilali’nin ardından her hatıra ve izi silinen Antoinette'ye ait ayakkabının baş hizmetçisi Madame Campan tarafından yakın arkadaşı Madame de Prevoisin'e teslim edilmesiyle ayakkabı bugünlere kadar ulaştırıldı.

Versay’daki müze evi Osenat’ta açık arttırmaya sunulan beyaz ipek ve keçi derisinden yapılmış ayakkabının 4,7 santimetre topuğunun bulunduğu, 22,5 santimetre uzunluğunda ve 36 numara olduğu belirtildi.

Müzayedede 35 bin euro’ya satılan ayakkabı, işletme ücretleri dahil toplam 43 bin 750 euro’ya mal oldu.

marie antoinette ipek ayakkaı farnsa giyotin ekmek yoksa pasta yesinler fransız devrimi kraliçe antoinettenin ayakkabısı 43 bin euroya satıldı 43 bin 750 euroya satıldı kraliçenin ayakkabısı versay müzayede müze evi