Kraliçe II. Elizabeth'in Oğluna Cinsel Saldırı Davası

TAKİP ET

Kraliçe II. Elizabeth'in oğlu Prens Andrew'a, Virginia Robert'e cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla dava açıldı.

2019 yılında Kraliçe II. Elizabeth'in oğlu Prens Andrew, Virginia Robert'e cinsel saldırıda bulunmakla suçlanmış ancak olayın üstü kapatılmıştı. Son dönemde 2001 yılında bir gece kulübünde eğlendikten sonra beraber bir eve gidip cinsel ilişkiye zorlandığını belirten Robert'in iddiaları tekrar gündeme geldi. 

İddiaların tekrar gündeme gelmesi üzerine Prens Andrew'in söz konusu tarihte kızı Prenses Beatrice'i bir pizza partisine götürdüğünü, eşi şehir dışında olduğundan kızını yalnız bırakamadığını bu nedenle de iddiaların da gerçek olamayacağını söylediği açıklamasının tatmin edici olmadığı belirtildi. 

Andrew'a karşı harekete geçen Robert, Prens Andrew'a New York’ta dava açtı. Diplomatik dokunulmazlığa sahip olmayan prense açılan ilk dava olan istismar davası hakkında konuşan Robert, "Prens Andrew’u bana yaşattıklarından sorumlu tutuyorum. Güçlü insanlar yaptıklarının bedelini ödemekten muaf tutulmamalı. Umarım diğer kurbanlar da korku ve sessizlik içinde yaşamamaları gerektiğini görürler" dedi.

 

Kraliçe II. Elizabeth oğlu Prens Andrew Virginia Robert taciz tecavüz dava new york