Kraliçe'nin Eşi, Prens Phillip'in bile Cenaze Töreni "Lebalep" Değil, Kısıtlı Olacak

TAKİP ET

Birleşik Krallık ve İngiliz Milletler Topluluğu'ndan 15 ülkenin kraliçesi II. Elizabeth'in eşi Edinburgh Dükü Prens Philip'in cenaze töreni, bütün dünyada ciddi biçimde devam eden ve İngiltere'de de etkisini sürdüren Çin virüsü kısıtlamaları sebebiyle 17 Nisan'da halka kapalı olarak yapılacak.

Kraliyet ailesi, Cuma günü 99 yaşında yaşamını yitiren Prens Philip’in cenaze törenine ilişkin ayrıntıları açıkladı. Buna göre cenaze töreni, 17 Nisan Cumartesi günü yerel saatle 15.00'te Prens Philip’in hayatını kaybettiği Windsor kalesindeki St. George's Şapeli'nde yapılacak. Törenin düzenleneceği güne kadar bütün ülkede ulusal yas ilan edilecek, 18 Nisan saat 08.00'e kadar tüm resmî binalardaki bayraklar yarıya indirilecek. Çin virüsü kısıtlamaları sebebiyle halka kapalı olarak yapılacak cenaze töreni, 30 kişiyle sınırlı tutulacak ve törene davet edileceklerin listesi 15 Nisan'da duyurulacak.

Sayının kısıtlı olması ve bu yüzden daha fazla kraliyet üyesinin cenaze törenine katılabilmesi için İngiltere Başbakanı Boris Johnson, törene katılamayacağını açıklamıştı. Ayrıca BBC'de yer alan haberde, Kraliyet ailesindeki unvanlarından vazgeçen ve ABD'de yaşamaya başlayan, Amerikan televizyonlarına yaptığı açıklamalar sebebiyle Birleşik Krallık'ta tartışmalara yol açan Sussex Dükü Prens Harry’nin de cenazeye katılacağı ancak eşi Sussex Düşesi Meghan Markle'ın riskli bir hamilelik sürecinden geçtiği için törende bulunamayacağı kaydedildi.

Öte yandan, Prens Philip'in hayatını kaybetmesinin ardından İngilizler, Windsor Kalesi ve Buckingham Sarayı'nın önünde toplanmaya devam ediyor. Kraliyet ailesinin internet sitesinde yapılan duyuruda halktan, Çin virüsü kurallarına uymaları, kalabalıklar şeklinde toplanmamaları ve saygılarını sunmak için Kraliyete ait konutları ziyaret etmemeleri istendi. Kraliyet ailesinin "Saray önlerine toplanmayın, çiçek bırakmayın, vakıflara bağış yapın" çağrısı yinelendi.

Prens Philip Kraliçe II. Elizabeth Kraliçe Kraliçe Elizabeth İngiltere Birleşik Krallık Britanya Büyük Britanya İngiliz Milletler Topluluğu Kraliyet Ailesi Prens Philip cenaze töreni çin virüsü koronavirüs covid-