Kremlin Açıkladı: Diktatör Putin ve Wagner Elebaşı Prigojin Görüştü

TAKİP ET

Kremlin Sözcüsü Peskov, Putin ile Prigojin'in 29 Haziran'da görüştüğünü açıkladı.

Rus Diktatör Putin'in sözcüsü Dimitri Peskov,  Putin’in terör örgütü Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin ve bazı Wagner komutanlarıyla 29 Haziran'da Kremlin'de görüştüğünü açıkladı.

Putin ile Prigojin'in, Moskova'da 24 Haziran’da Wagner’in Rus yönetimine isyanının ardından bir görüşme gerçekleştirdiğini aktaran Peskov, “Putin'in böyle bir görüşmesi oldu. (Wagner’in) Tüm komutanlar ve Prigojin dahil şirketin yönetiminden 35 kişi davet edildi. 29 Haziran'da Kremlin'de gerçekleşen bu görüşme yaklaşık 3 saat sürdü” ifadelerini kullandı. 

Peskov topantının detaylarıyla ilgili olarak, "Ancak söyleyebileceğimiz tek şey, Putin (Wagner) şirketin özel askeri operasyon kapsamında cephedeki faaliyetleri ve 24 Haziran'da yaşananlar konusunda değerlendirme yaptı” dedi.

Katil Putin'in sözcüsü Peskov, Putin'in Wagner komutanlarının yaptığı değerlendirmeleri de dinlediğini aktararak “Putin, kendilerine istihdam ve çatışmalarda kullanılmaları noktasında ilave seçenekler teklif etti. Komutanlar 24 Haziran'da yaşananlar konusunda kendi açılarından değerlendirme yaptılar, devlet başkanının ve başkomutanlığın sadık destekçisi ve askeri olduklarını vurgulayarak, vatan için mücadeleye devam etmeye hazır olduklarını söylediler” şeklinde konuştu.

Peskov Putin Rusya Wagner