Kremlin: Bu İhtimali Düşünmek Bile İstemeyiz

TAKİP ET

Suriye hükümeti ile YPG/PKK arasında yapılan anlaşma haberleri sonrasında Rusya'dan konuya dair açıklama geldi

Suriye hükümeti ile YPG/PKK arasında yapılan anlaşma haberleri sonrasında Rusya’dan konuya dair açıklama geldi. Kremlin sözcüsü, başta Türkiye olmak üzere tüm taraflarla temas içinde olduklarını vurguladı.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Suriye'de Türk ve Rus askerleri arasında bir çatışma ihtimaliyle ilgili yöneltilen soruya "Böyle bir senaryoyu düşünmek bile istemeyiz" şeklinde cevap verdi. Peskov böyle bir durumun yaşanmaması için gerek Türkiye gerek ise Suriye tarafıyla sürekli temas halinde olduklarını belirtti. Ayrıca Peskov Suriye’nin kuzeydoğusunda gerilimi tırmandıracak ya da kırılgan barış sürecine zarar verecek eylemlerden kaçınılması için Moskova’nın çatışan tüm taraflarla görüştüğünü ifade etti.

İki Ordu Arasında İletişim Var

Rusya ve Türkiye'nin Suriye'deki durumla ilgili yakın temas halinde olduğunu vurgulayan Peskov, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın harekatı Rusya lideri Vladimir Putin ile koordine edip etmediği" yönündeki soruyu, "Rus ve Türk yetkililer arasında temaslar mevcut. Özellikle devlet başkanları arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti, dışişleri bakanları arasında telefon görüşmeleri var. Ayrıca iki ordu arasında da iletişim kanalları mevcut" şeklinde cevapladı.

Türkiye Aleyhinde Propagandalar Devam Ediyor

Bugün gecenin ilk saatlerinde yabancı basında Esad ile YPG/PKK'nın anlaşmasına yönelik yer alan analizlerde Suriye birliklerinin kuzeye ilerlediği belirtiliyordu. Rusya-İran destekli Esad birliklerin kuzeye ilerlemesiyle Türkiye ile Suriye arasında çatışmaların gerçekleşmesi muhtemel bir senaryo olarak sunuldu. Fakat gün içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Peskov'un, iki ülkenin temasta ve koordineli olduklarına dair benzer açıklamalar analizlerin Türkiye aleyhinde bir propaganda olarak kullanıldığın gözler önüne seriyor.

barış pınarı peskov pkk rusya suriye türk dünyası türk dünyası haberleri Türkiye ypg