Kremlin, Kendi Kuklaları Paludan'ın İsveç'te Kur'an Yakmasını Kınadı

TAKİP ET

İşgalci Rusya'nın Federasyon Konseyi Başkanı Matviyenko, kendi kuklaları Rasmus Paludan'ın İsveç'te Kur'an yakmasını eleştirerek İsveç yönetimini kınadı.

İşgalci Rusya'nın Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, kendi kuklaları Rasmus Paludan tarafından Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'in yakılmasının ciddi şekilde kınanması için Avrupa parlamentolarına çağrı gönderileceğini bildirdi.

Özel Haber | Kur'an Yakan Paludan'ın Rusya İle İlişkisi

Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki gösteren Matviyenko, bu tür eylemlerin bir suç olduğunu belirterek, "İnsanlar, Müslümanlar için kutsal olana saldırıda bulunuyor." dedi. 

Soykırımcı Rus tarihini görmezden gelip, günümüzde de atadıkları mankurt müftüyle beraber Müslümanları acımasızca savaşa gönderen rejiminin sözcüsü, Rusya'nın her milletten insana saygı duyan bir ülke olduğunu dile getirdi ve tüm aklı başında güçlerin bu tür eylemleri kınamakla kalmayıp durdurmalarını istedi.

İçkeriya'nın başkenti Caharkala'nın sokaklarına her yağmur yağdığında ortaya çıkan barut kokusundan bihaber olan Matviyenko, Rusya'nın çok uluslu yapısından bahsedip inançlara saygı duyulduğunu vurguladı.

Matviyenko, İsveç'deki olaya tepki olarak Federasyon Konseyinin Uluslararası İlişkiler Komitesinden çalışma yapmasını istedi ve Avrupa parlamentolarına bu tür eylemleri kınayan bir çağrı gönderilmesi için istekte bulundu.

valentina Matviyenko rasmus paludan rusya ukrayna isveç Stockholm