Kremlin, Muhalif Lider Navalny'yi Destekleyen 49 Siteyi Engelledi

TAKİP ET

Rus yetkililer, diktatör Putin'e muhalif çizgide bulunan 49 siteyi engelledi.

Rus yetkililer, eylül ayındaki genel seçimler öncesi ABD'nin desteğiyle 'sorun çıkaranlar' olarak nitelediği muhalifleri saf dışı bırakmaya yönelik olarak 49 siteye erişim engeli getirdi.

Diktatör Putin'e karşı en sert muhalefeti yapan ve şu anda hapiste bulunan Alexei Navalny'nin web sitesine erişim engeli getiren Kremlin, Navalny'ye bağlı 48 kişi ve örgütün Rusya içindeki web sitelerini de engelledi.

Rus internet düzenleyicisi Roskomnadzor, Reuters'a yaptığı açıklamada, Navalny hareketinin ana web sitelerinden biri olan navalny.com ve diğer sitelerin, başsavcının talebi üzerine engellenmesi için harekete geçildiğini belirtti.

Roskomnadzor, engellenen sitelerin mahkeme tarafından 'aşırılık yanlısı' olarak nitelendirildiğini ve yasaklandığını belirterek bu hareketlerin propaganda yapılmasına ve 'yasa dışı' faaliyetlere devam edilmesine yardımcı olduğunu ifade etti.

Yapılan bu engellemeyi kınayan Navalny'nin ekibi, sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklamada, Rusya'nın yönetici elitleri arasındaki yolsuzluk iddialarıyla ilgili soruşturmalar yayımlanan YouTube kaynaklarının da baskı altında olduğunu belirtti.

rusya kremlin putin muhalif muhalefet 49 site siteler web sitesi erişim engeli engelledi putin navalny yakın ekip açıklama eylül