Kremlin Propagandacıları İş Başında: Ukraynalılar Saldırdı Dediler, Rus Partizanlar Olduğu Ortaya Çıktı

TAKİP ET

İşgalci Rusya'nın Kremlin güdümündeki propaganda aygıtları bu sabah saatlerinde Ukraynalı bir sabotaj grubunun, Rusya-Ukrayna sınırlarındaki Bryansk bölgesine girdiğini, bölgede rehin alınan insanlar olduğunu yazdı. Ancak gerçekleşen operasyonu, Putin rejimine karşı savaşan Rus Gönüllü Birliği üstlendi.

İşgalci Rusya'nın Kremlin güdümündeki propaganda aygıtları bu sabah saatlerinde Ukraynalı bir sabotaj grubunun, Rusya-Ukrayna sınırlarındaki Bryansk bölgesine girdiğini, bölgede rehin alınan insanlar olduğunu yazdı. 

Cephede durumu gittikçe kötüleşen ve ülke içerisinde büyüyen siyasi istikrarsızlık sonucu yalana başvuran Moskova Rejimi, bu dezenformasyondan sonra halka açıklama yaparak Ukraynalı bir grubun Sushany ile Lyubechan köylerinin sabotajcıların kontrolüne geçtiğini söyledi.

Eli kanlı Rus diktatörü Vladimir Pıutin ve Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov bunun bir terör saldırısı olduğunu ve Rusya'nın gereken cevabı en kısa sürede vereceğini söyledi.

Ukrayna'dan Yalanlama: Saldıranlar Ukraynalı Değil, Rusya'daki Partizan Hareketi Güçleniyor

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Danışmanı Mikhalio Podolyak, "Rusya Ukraynalı sabotaj grubuyla ilgili hikaye, klasik bir kasıtlı provokasyondur." diyerek Kremlin'in yalanına dikkat çekti.

Podolyak, Rusya'nın başka bir ülkeye yapılan saldırıyı ve savaş yılından sonra artan yoksulluğu haklı çıkarmak için halkını korkutmak istediğini söyleyerek şu açıklamayı yaptı:

"Rusya, başka bir ülkeye yapılan saldırıyı ve savaş yılından sonra artan yoksulluğu haklı çıkarmak için halkını korkutmak istiyor. Rusya'daki partizan hareketi güçleniyor ve daha agresif hale geliyor. Partizanlarınızdan korkun."

Nitekim olayın Kremlin'in iddia ettiği gibi Ukraynalıların saldırısı olmadığı, Rusya içerisindeki bir partizan grubunun direnişi olduğu ortaya çıktı. 

Rus Gönüllü Birliği

Bryansk'a yapılan operasyonu üstlenen Rus Gönüllü Birliği, 2 Mart'ta Rusya Federasyonu topraklarına giren "Ukraynalı keşif ve sabotaj grubu" olmadıklarını, ancak ellerinde silah olan özgür Rus halkının Putin rejimine karşı savaşabileceğini göstermek için orada olduklarını açıkladı.

Rus Gönüllü Birliği, 2022 yılı Ağustos ayında kurulan ve Putin rejimine mücadele eden gönüllü savaşçılardan kurulan bir sivil direniş örgütüdür.

Ukrayna İstihbarat YetkilisiAndrii Yusov ise, Rusya'ya bağlı Bryansk Oblast'taki olayları, Rus vatandaşları arasındaki iç çatışma olarak yorumladı.

Yusov, "Rusya Federasyonu'nun, uluslararası, sosyal, siyasi çok sayıda iç çatışmaları olan kesinlikle istikrarsız bir varlık olduğunu ve gerçekleşenlerin Rusya vatandaşları arasında çatışma olduğuna dair şeyler olduğunu" söyledi.

Gönüllü Birlik'ten bir savaşçı, Vazhnye Istorii haber ajansına yaptığı açıklamada, "45 kişilik görevimiz için oradaydık. Gittik, işimizi yaptık, iki zırhlı savaş aracına pusuya düştük. Yaralı çocuk görmedim, ancak bir sınır muhafızı yaralandı. Hiçbir rehine alınmadı" dedi.

Rus Gönüllü Birliği temsilcisi sivil nüfusa karşı değil, sadece Putin rejimine ve ona hizmet edenlere karşı savaştıklarını, Bryansk Oblast'a Rus halkının umudunu göstermek için geldiklerini söyledi.

Ayrıca, Rusya'nın çeşitli internet kaynaklarında yayınlanan haberlerin Kremlin propagandası olduğunu belirtilerek, bunların yalan olduğu vurgulandı.

rusya ukrayna bryansk putin podolyak rus gönüllü birliği peskov yusov