Kremlin: 'Rusya'nın Kırgızistan'a İstikrar Getirme Yükümlülüğü Var'

TAKİP ET

Rusya, Kırgızistan'da 4 Ekim'de yapılan genel seçimlerde oy satın alındığına dair iddialar üzerine başlayan protesto gösterilerinden kaynaklanan kaosa müdahale edebileceğini söyledi.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Kırgızistan'da hükumetin tamamen yıkılmasını önlemek için Rusya'nın güvenlik anlaşmasından doğan yükümlülükleri bulunduğu söylendi. 

Toplam altı ülkeden oluşan Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'nü işaret eden Petrov, Kırgızistan'da üç muhalafet grubunun önümüzdeki ay yeniden yapılacak seçim sürecini yönetmek geçici başbakan adaylarını belirlemesine rağmen Rusya'nın olaylara müdahil olma ihtimalini dile getirdi.

Peskov ayrıca Rus Federal Güvenlik Teşkilatı'nın başındaki isim Alexander Bortnikov'un Kırgızistan'ın yeni güvenlik şef vekili olarak atanan Ömürbek Suvanaliyev ile görüştüğünü de doğruladı.

kırgızistan rusya kremlin moskova kaos olarak niteledi dmitry peskov açıklama yaptı kırgızistanda rusyanın yükümlülüğü var dedi 'Rusya'nın Kırgızistan'a İstikrar Getirme Yükümlülüğü Var