Kremlin Sözcüsü: Navalni'nin Sağlığına Kavuşmasından Memnuniyet Duyarız

TAKİP ET

Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, zehirlenen muhalif lider Aleksey Nalvalni'nin sağlığına kavuşmasından Kremlin'in memnuniyet duyacağını açıkladı.

Geçtiğimiz sene Rusya'da hapis cezası alan ve bu sene de zehirlenen Rus muhalif lider Aleskey Navalni hakkında Kremlin sözcüsü Dmitryi Peskov açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin Navalni hakkındaki sorularını yanıtlayan Peskov, muhalif liderin hayatını Omsklu doktorlara borçlu olduğunu söyledi. Peskov, "Eğer bir Rusya vatandaşı iyileşirse, sağlığına kavuşursa elbette herkes bundan memnuniyet duyar. Burada Omsklu doktorlar tarafından kurtarılan bir insan hayatı söz konusu. Berlinli doktorlar tarafından olumsuz sonuçlar ortadan kaldırılırsa ve sağlık durumu iyileştirilirse sadece memnun oluruz" dedi.

Putin ile Görüşmesi İçin Bir Neden Yok

Peskov'a yöneltilen bir diğer soruda, muhalif lideri Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşüp görüşmeyeceği soruldu. Peskov bu soruya, "Böyle bir görüşme için bir neden görmüyoruz, buna ihtiyaç olduğunu düşünmüyoruz. Bu nedenle, böyle bir görüşmenin olmayacağından eminim" ifadelerini kullandı.

peskov navalni kremlin rusya putin