Kremlin Sözcüsü Peskov: ABD, Erdoğan'ın Türkiye'yi "İleriye Götürme" Şeklinden Hoşlanmıyor

TAKİP ET

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi "ileriye götürme" şeklinden ABD'nin hoşlanmadığını, Washington'un daha esnek bir Ankara'yı tercih ediyor olabileceğini ileri sürdü.

Rus Pervıy Kanal’da yayımlanan bir programa konuk olan Peskov, Türkiye’nin "egemen" pozisyonda oluşunun NATO ve ABD’de endişe uyandırdığını, bu sebeple her ikisinin de hem Rus S-400 hava savunma sistemleri hem de diğer konularda Ankara'ya yönelik sert açıklamalar yaptığını vurguladı.

Ruslar, Doğulu Otoriterliği "Egemenlik" Diye Pazarlıyor

Kremlin Sözcüsü, doğulu otoriterliği allayıp pullayarak "egemenlik" diye pazarlamak için şöyle konuştu:

"Türkiye'nin egemenliği ve Türkiye'nin egemen gelişme rotasına bağlılığı, NATO ve ABD için yakın ilgi ve endişe konusudur. Erdoğan'ın kendinden emin bir şekilde Türkiye'yi ileriye götürme şekli, Washington’un hoşuna gitmiyor, o esnek bir Türkiye'yi tercih ediyor olabilir. Bu sebeple S-400’ler ve diğer konularda Ankara’ya ses yükseltmeye çalışıyorlar. Ancak bu böyle değil, Türkiye artık kendinden emin bir şekilde ayakta duran farklı bir ülke."

"Soykırım" Tanımı, Havuç-Sopa Oyununun Bir Parçası

ABD Başkanı Joe Biden'ın Osmanlı İmparatorluğu döneminde meydana gelen 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelendirmesinin arkasında, tarihî olayları irdeleme arzusu olduğundan şüphe duyduğunu ifade eden Sözcü Peskov, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Washington’un bu olayları ‘soykırım’ olarak tanımasının, büyük bir olasılıkla kendilerinin favori havuç-sopa oyununun bir parçası olduğunu düşünüyorum. Bu, Ermeni halkının acılarını paylaşma arzusu, Osmanlı İmparatorluğu tarihini, Ermenistan tarihini derinlemesine anlama arzusu değildir.”

Kremlin Rusya Dmitri Peskov Tayyip Erdoğan Türkiye ABD Joe Biden S-400 NATO CAATSA F-35 yaptırım 24 Nisan sözde Ermeni soykırımı 1915 olayları Osmanlı Kremlin Sözcüsü Peskov