Kremlin Sözcüsü Peskov: ABD ile İlişkilerde En Kötü Senaryoya Hazırız

TAKİP ET

Kremlin Sözcüsü Peskov, ABD'nin, Rusya'ya yönelik öngörülemeyen ve hasmane bir tutum sergilediğini söyleyerek ABD ile ilişkilerde en kötü senaryoya hazır olduklarını belirtti.

Rusya'nın başkenti Moskova'da gazetecilere açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın hiçbir ülke için bir tehdit oluşturmadığını savundu. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un, ABD’nin Rusya’ya yönelik yaptırım politikasını "aptalca" olarak nitelendirmesini desteklediklerini ifade eden Peskov, "ABD'nin ülkemize yönelik öngörülemez, saldırgan ve hasmane tutumu, bu politikayı tanımlamak için her türlü jargonu kullanmayı mümkün kılmaktadır. Lavrov, her zaman olduğu gibi ifadelerinde oldukça haklıdır" şeklinde konuştu.

Rusya’ya yönelik gelen tehditlerin kabul edilemez olduğunu söyleyen Peskov, "Washington ile ilişkileri uçurumdan atma fikrine sıcak bakmıyoruz ama elbette ABD dahil hiç kimsenin de bizi tehdit etmesine, bize bir şey dikte etmesine ve çıkarlarımıza zarar vermesine asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Peskov, ABD’nin Kuzey Akım 2 projesini önlemek amacıyla "Kuzey Akım Özel Temsilcisi” atayacağı haberlerine de değindi ve “Kuzey Akım 2 gibi ABD ile hiçbir ilgisi olmayan ve başka bir kıtada bulunan projeye özel temsilci atanması, başka ülkelerin içişlerine ve ekonomik çıkarlarına müdahale hakkında güzel bir örnek oluşturmaktadır" ifadelerini kullandı.

rusya kremlin sözcüsü dmitriy peskov açıklama kuzey akım 2 abd ilişkiler en kötü senaryoya hazırız dedi demeç röportaj yaptırım washington ülkemize yönelik kabul edilemez rusya hiçbir ülke için tehdit değildir