Kremlin Sözcüsü Peskov: Türkiye'yi Kırım Konusunda İkna Edebiliriz

TAKİP ET

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye'nin Kırım ile ilgili düşüncelerini zaman içinde değiştirmeye ikna etmeyi umduklarını belirtti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ın çarşamba günü yaptığı görüşmeye değinen bir soru üzerine “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Zelenskıy’in görüşmelerine gelirsek, bu iki ülkenin ikili ilişkileriyle ilintili. Kırım hususundaki açıklamalarıysa, hala ciddi görüş ayrılıklarımızın bulunduğu meseleler kategorisinde yer alıyor” ifadelerini kullandı.

Ukrayna ile anlaşamayacaklarını dile getiren Peskov, “Söz konusu görüş ayrılıklarını Ukrayna tarafı ile aşabileceğimizi sanmıyoruz, fakat Türk partnerlerimizi Kırım ile ilişkili mevcut pozisyonlarının doğru olmadığı, hatta tamamen yanlış olduğu konusunda ikna edebilmeyi umuyoruz” dedi.

"Türk Partnerlerimiz Endişelerimizi Anlayışla Karşıladı"

Türkiye ile Rusya arasında bir soğukluk olup olmadığı sorusuna cevap veren Peskov, Türkiye ile ilişkilerin gelişmekte olduğunu vurgulayarak Türk partnerlerimiz tabii ki vatandaşlarımız için endişeleniyor olmamıza anlayışla yaklaştı. Partnerlik dediğiniz tam olarak böyle bir şey" dedi.

Peskov, ayrıca, Türkiye’ye düzenlenen uçuşların askıya alınmasının, ülkelerin ikili ilişkileri ile alakalı bir durum olmadığını ifade etti.

kırım rusya türkiye erdoğan zelenskiy ukrayna peskov kremlin sözcüsü türkiyeyi kırım konusunda ikna edebileceğimizi umuyoruz düşünüyoruz dedi açıklama soru cevap ifade işgal