Kremlin Sözcüsü Putin'in Biden Gibi Kamera Karşısında Aşı Olmayacağını Söyledi

TAKİP ET

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin'in kameralar önünde aşı olmayacağını ifade etti.

ABD başkanlığına seçilen Joe Biden’ın kameralar önünde Koronavirüs aşısı olmasıyla ilgili konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bunun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i benzer bir adım atmak konusunda motive etmeyeceğini söyledi. Peskov, “Bizim kesinlikle kendi kendine yeterli bir devlet başkanımız var” dedi.

Biden’ın kameralar önünde aşı olmasının ne anlama gelebileceği yönündeki soruyu cevaplayan Peskov, “Tanrıya şükür Sayın Biden’ın değil, Putin’in sözcüsüyüm. Bundan dolayı bunun neden yapıldığı ve ne anlama geldiğinin kendisinin sözcüsüne sormanız sanırım daha iyi” dedi.

Bu davranışın Putin’i kamuoyunun gözü önünde aşı olmak konusunda kesinlikle motive etmediğini ifade eden Peskov, “Biz kendi kendine yeterli bir ülkeyiz, kesinlikle de Biden’dan daha az deneyimi olmayan, kendi kendine yeterli bir devlet başkanına da sahibiz” şeklinde konuştu

Putin’in halkın aşılanması yakından takip ettiğini ve tüm bölgelerde toplu aşılamanın devam etmesi için, tüm kurumlara yönelik mümkün mertebe bir ‘itici güç’ olduğunu ifade eden Peskov, “Kendisinin aşılanmasına gelince, yakın zamanda gerçekleştirdiği basın toplantısında her şeyi etraflıca anlatmıştı” ifadesini kullandı.

Putin, yıllık basın toplantısında aşı uygulaması esnasında risk gruplarına öncelik verildiğini anlatmıştı. Kendisine henüz sıra gelmediğini belirten Rus lider şunları söylemişti:

“Aşı yaptırmamak için bir sebep yok, zira bizim aşımız (Sputnik V) güvenli. Yaygın aşılama Koronavirüs'le mücadele için gerekli olan bir önlem. Mümkün olduğunda mutlaka aşı yaptıracağım.”

Aşıya karşı güvensizlik olan ülkelerde bazı politikacılar kameralar önünde aşı olup halkı cesaretlendirmeye hem de aşının zararsız olduğunu göstermeye çalışıyorlar. Putin'in Rus aşısına olan güveni artımak için böyle bir yola gitmeyeceğinin kesin bir şekilde açıklanması Rus aşısı hakkında soru işaretlerini artırabilir.

rus aşısı korona sputnik V putin biden peskov kremlin sözcüsü kameralar önünde aşı