Kremlin Sözcüsü: Türkiye ile Suriye'deki İşbirliğimizi Zor da Olsa Sürdürüyoruz

TAKİP ET

Kremlin Sözcüsü Peskov, Türkiye ile Suriye'de birtakım görüş ayrılıkları olduğunu ancak işbirliği yaptıkları alanlar da bulunduğunu belirtti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, yaptığı açıklamada Türkiye ile Suriye’de birtakım görüş ayrılıkları olduğunu fakat buna rağmen işbirliği yaptıkları alanlar da bulunduğunu ifade etti.

Peskov, ağır ilerlese de Suriye’nin anayasasını hazırlayacak komite üstündeki çalışmaların sürdüğünü belirtti. 

Kremlin Sözcüsü Peskov’a, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye’deki çatışmaların 10. yılı sebebiyle yayımlanan makalesinde, batılı ülkelere Suriye’de Türkiye’yi destekleme çağrısında bulunması soruldu. Peskov, soruya yanıt olarak tarafların ordularının Suriye’de yakın işbirliği içinde olmalarına karşın Rusya ile Türkiye’nin birtakım görüş ayrılıklarının olduğunun da göz ardı edilemeyeceği yanıtını verdi.

Kremlin Sözcüsü, “Türkiye ile Suriye’de işbirliği yaptığımız alanlardaki durum kolay değil. Söz konusu alanlarda terörist unsurlar varlıklarını koruyorlar ki bu da durumu normalleştirmemizi engelliyor, yine de işbirliğimizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı. “Suriye’ye ilişkin görüş ayrılıklarımız da mevcut” şeklinde bir ekleme yapan Peskov, sözgelimi Rusya’nın Beşar Esad’ı Suriye’nin meşru lideri olarak gördüğünü ancak Türkiye'nin böyle düşünmediğini aktardı. 

rusya türkiye peskov kremlin sözcüsü açıklama görüş ayrılıklarımız var zor da olsa sürdürüyoruz suriye idlib savaş iç savaş beşar esad erdoğan putin işbirliği